Vas megye- 29.számú vizsgálat-Mátyás király utcai Óvoda
Vas megye- 29.számú vizsgálat-Mátyás király utcai Óvoda
29.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Mátyás király utcai Óvoda (9900 Körmend, Mátyás király u. 18.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Menü: Sárgaborsó-krémleves pirított teljes kiőrlésű kenyér, sütőben sült halrudacskák, párolt zöldség
Mintavétel ideje: 2015.11.03. Napi adag: 318 adag/ebéd Főzőkonyha: SODEXO Magyarország Szolgáltató Kft. (9900 Körmend, Bartók ltp 9.) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Sárgaborsó-krémleves pirított teljes kiőrlésű kenyér (2,5 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Sárgás-barnás színű krémlevesben néhány apró sárgaborsó darabka, fekete fűszerszemcsék, csíradarabkák. Tetején néhány apró zsiradékcsepp található. Közel azonos nagyságú, kocka alakú, világosbarnára pirított kenyérdarabkák. |
Állomány: |
Krémlevesre jellemző sűrűségű, csomómentes. Néhány kevésbé átfőtt apró sárgaborsódarabot tartalmaz. A kenyérkockák ropogósak. |
Illat: |
Sárgaborsó-krémlevesre jellemző, harmonikus, tiszta. A pirított kenyérkocka jellegzetes és tiszta. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Kevésbé ízletes, kissé jellegtelen. Üres ízhatású. A kenyérkocka jellegének megfelelő, kellemes ízű, idegen íztől mentes. |
Sütőben sült halrudacskák (2 db/adag)
Külső megjelenés: |
Téglatest alakú halrudak, felületük aranysárga színű, egyenletes vastagságú panírréteggel borított. Néhány haldarab egyik oldala sötétebb aranybarnára sült. A panírréteg alatt a halpép szürkés-világosbarna színű. |
Állomány: |
A panírréteg kevésbé ropogós, a halpép szálkamentes, jól átsült. A halpép szerkezete kissé tömör, nem széteső. Szájban rágáskor kissé tapad. |
Illat: |
Sült halra jellemző, kellően aromás, idegen szagtól mentes. |
Íz: |
A halpép jellegzetes ízű, de kissé gyengébb ízhatású. Idegen íztől mentes. |
Párolt zöldség (15 dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Sárgarépa kockák, zöldborsószemek, szabálytalan alakú burgonyadarabkák keveréke. A zöldségek között néhány növényi darab található. A sárgarépa és a zöldborsó felületére a burgonya rákenődött. |
Állomány: |
A zöldborsó kellően átfőtt, a sárgarépa kissé túlfőtt, a burgonya túlfőtt, nagyon puha, kenődő. |
Illat: |
Párolt zöldségekre jellemző illatú, harmonikus, tiszta. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Párolt zöldségekre jellemző, de kevésbé zamatos. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Sárgaborsó krémleves fokhagymakrém sárgaborsó bors, őrölt kurkuma kenyér, teljes kiőrlésű só, jódozott hügli zöldségleves fűszerkeverék vöröshagyma füstölt kenyér szalonna
Sütőben sült halrudacskák panírozott halrudak olaj, napraforgó
Párolt zöldség francia saláta alap, mirelit hügli zöldségleves fűszerkeverék só, jódozott margarin, ráma petrezselyem, friss csomó |