Vas megye- 28.számú vizsgálat-Brenner János Általános Iskola és Gimnázium
Vas megye- 28.számú vizsgálat-Brenner János Általános Iskola és Gimnázium
28.számú vizsgálat - Mintavétel helye:
Brenner János Általános Iskola és Gimnázium (9700 Szombathely, Táncsics Mihály u. 48.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
ÁTLAG FELETTI |
átlagos |
átlag alatti |
nem |
Menü: Csontleves cérnametélttel, sárgarépa-koronggal, csirkemell szezám bundába, párolt rizs
Mintavétel ideje: 2015.11.04. Napi adag: 146 adag/ebéd Főzőkonyha: Martinus Gastro Kft. (9700 Szombathely, Szily János utca 1.) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Csontleves cérnametélttel, sárgarépa-koronggal (3 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Törtfehér színű, rövid szemű rizs, néhány szem oldalán vörös csík látható. Több apró tört szemet és néhány kisebb méretű összetapadt csomót tartalmaz. |
Állomány: |
A szemek többsége kellően átfőtt, néhány keményebb, kevésbé átfőtt darabot is tartalmaz. Az összetapadt részek könnyen szétnyomhatók. |
Illat: |
Főtt rizsre jellemző, tiszta, idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Jellegzetes, ízletes, tiszta, idegen íztől mentes. |
Csirkemell szezám bundába (12 dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Kissé szabálytalan alakú, szezámmaggal szórt, aranybarna színű panírréteggel borított hússzeletek. A panírréteg a szeletek többségénél egyenletesen borítja a hússzeletet, egy darabnál kissé sérült, két szeletnél a panírréteg a szeletek szélén és felületén, kis területen sötétbarnára sült, kissé túlpirult. A vágásfelületen a hússzelet törtfehér színű, a panírréteg kellően vastag. |
Állomány: |
A panírréteg jellegzetesen ropogós, a hús kellően puha, jellegének megfelelően enyhén száraz. A panírrétegben a szezámmag ropogósra sült. |
Illat: |
Panírban sült hússzeletre jellemző, a szezámmag illata enyhén érezhető. A két hússzelet sötétbarnára sült részén enyhén égett illatú. |
Íz: |
Harmonikus, jellegzetes, a pirított szezámmag íze jól érezhető, idegen íztől mentes. |
Párolt rizs (3 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Törtfehér színű, rövid szemű rizs, néhány szem oldalán vörös csík látható. Több apró tört szemet és néhány kisebb méretű összetapadt csomót tartalmaz. |
Állomány: |
A szemek többsége kellően átfőtt, néhány keményebb, kevésbé átfőtt darabot is tartalmaz. Az összetapadt részek könnyen szétnyomhatók. |
Illat: |
Főtt rizsre jellemző, tiszta, idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Jellegzetes, ízletes, tiszta, idegen íztől mentes. |
Ananászbefőtt kockázat (7 dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Különböző nagyságú, élénksárga színű ananászdarabok, halványsárga színű, hígan folyó lében. |
Állomány: |
A darabok többsége kellően ropogós, néhány keményebb, kissé fás darabot is tartalmaz. |
Illat: |
Jellegzetes, tiszta, idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Harmonikus, ananászbefőttre jellemző, ízletes, idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Húsleves csont, vegyes sertéscomb sárgarépa kocka, mirelit gyökérkocka, mirelit karalábé, mirelit zeller kocka, mirelit kelkáposzta zöldpaprika zöldpaprika paradicsom vöröshagyma bors, fekete, szemes só, jódozott petrezselyemzöld fokhagyma, mirelit
Csirkemell szezám bundában csirkemell liszt zsemlemorzsa só, jódozott szezámmag rama tolás
Párolt rizs rizs só, jódozott olaj, napraforgó |