null Vas megye - 24. vizsgálat - Szombathely - Gotthard Jenő Általános Iskola

Vas megye - 24. vizsgálat - Szombathely - Gotthard Jenő Általános Iskola

Vas megye - 24. vizsgálat - Szombathely - Gotthard Jenő Általános Iskola

24. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Gotthard Jenő Általános Iskola (9700 Szombathely, Benczúr Gyula u.10.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Csontleves cérnametélttel, Csirkepörkölt bulgur, uborka saláta

Mintavétel ideje: 2015. május 13.

Napi adag: 401 adag/ebéd

Főzőkonyha: Elamen Kereskedelmi és Vendéglátó Zrt. (9700; Szombathely Simon L. u.1.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Csontleves cérnametélttel (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Halványsárga színű, tükrös, tiszta alaplében törtfehér színű cérnametélt, kb. 5-6 cm hosszú hasábokra vágott sárgarépa és apró zöldfűszer foszlányok.

Állomány:

A csontlé vízszerűen folyó, tiszta. A sárgarépa megfelelően puha, jól átfőtt. A cérnametélt puha, kellően átfőtt, nem összetapadó

Illat:

Jellegének megfelelően tiszta, harmonikus. Idegen illattól mentes

Íz:

Kellően fűszeres, ízletes, harmonikus. A friss sárgarépa íze jól érződik.

 

Csirkepörkölt, bulgur (0,15 kg, 0,22 kg/adag)

Külső megjelenés:

Pirospaprikától narancssárgára színezett, kissé zsíros, borsos szaftban, jól tisztított, bőr nélküli, barnás-rózsaszín csirkecomb látható.

A köret sárgásdrapp színű, egész és félbevágott főtt gabonaszemekből áll. 

Állomány:

A hús jól átfőtt, rugalmasan puha, omlós.

A bulgur pergős, nem összetapadt, jól átfőtt, jellegének megfelelően rugalmas.

Illat:

A köret kellemes gabona illatához jól illik a pörkölt hagymás, paprikás, fűszeres illata.

Íz:

A pörkölt hagymás, paprikás, fűszeres íze és a köret semleges, enyhén gabonás íze harmonikus összhatást eredményez.

A köretválasztás újszerű, az egészségtudatos táplálkozásba illő.

 

Uborkasaláta (n.a /adag)

Külső megjelenés:

Kb. 2 mm vastag hámozatlan uborkaszeletek halványzöld salátalével leöntve

Állomány:

Nem egységes állományú. Egy része rágáskor kissé gumiszerű, kevésbé roppanós, másik része ropogós

Illat:

Ecetes, friss uborkára jellemző illatú.

Íz:

Enyhén savanykás-édeskés, nem kellően ízesített, natúr uborkára jellemző.

 

Részletes összetétel/anyaghányad:

Csontleves cérnametélttel

Karalábé új    

Petrezselyemzöld

Kelkáposzta

Zöldpaprika

Vöröshagyma

Zeller

Sertés húsos csont

Petrezselyem gyökér

Sárgarépa

Bors fekete

Cérnametélt 4 tojásos

 

Csirkepörkölt

Étolaj

Bors fekete

Liszt

Köménymag

Zöldpaprika

Vöröshagyma

Fokhagyma

Csirkecomb felső

Paradicsom 

Fűszerpaprika

 

Bulgur

Bulgur – 0,90 kg

Só - 0,005 kg

Étolaj –Vénusz – 0,06 l.

 

Uborkasaláta

Uborka

Fokhagyma

Ecet

Kristálycukor

 


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >