null Vas megye - 23. vizsgálat - Pecöl - Bóbita Művészeti Iskola

Vas megye - 23. vizsgálat - Pecöl - Bóbita Művészeti Iskola

Vas megye - 23. vizsgálat - Pecöl - Bóbita Művészeti Iskola

23. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Bóbita Művészeti Iskola (9754, Pecöl, Széchenyi u.31)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Daragaluska leves, Tejfölös zöldborsófőzelék majoránnás sertésragu, Teljeskiörlésű kenyér, Almás piskóta

Mintavétel ideje: 2015. május 14.

Napi adag: 113 adag/ebéd

Főzőkonyha: Pecöl-Kenéz-Megyehíd Községek Önkormányzati Társulása (9754 Pecöl Széchenyi u. 12.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Daragaluska leves (0,2 l/adag)

Külső megjelenés:

Halványsárga, tiszta, átlátszó lében, közel egyenletes méretű sárga- és fehérrépa, valamint karalábé kockák, és hosszúkásra szaggatott, csontfehér színű daragaluskák, zöldfűszer foszlányok. Tetején halványsárga zsírcseppek.

Állomány:

A lé vízszerűen hígan folyó.

A zöldségek puhák, jól átfőttek.

A galuska többsége jól átfőtt, 1-2 db darab kissé keményebb.

Illat:

Tiszta, harmonikus, zöldséges.
Idegen illattól mentes.

Íz:

Az átfőtt zöldséges íze érződik, kevésbé intenzív, de harmonikus

 

Tejfölös zöldborsófőzelék, majorannás sertésragu (0,2 l, 0,1 l/adag)

Külső megjelenés:

Narancsos-drapp színű főzelék alapban közel azonos méretű mirelit zöldborsó szemek, és pirospaprika szemcsék láthatók.

A feltét kb. 1,5 cm-es kockákra vágott sertéscomb, halványsárga, átlátszó, majoránnás lében.

Állomány:

A főzelék alap megfelelően besűrített, sima, csomómentes, a borsó puha.

A hús jellegének megfelelően rugalmasan puha, jól tisztított, nem mócsingos, nem zsíros. A ragulé a hústörmeléktől zavaros.

Illat:

Termékre jellemző, kellemes, harmonikus, idegen illattól mentes.

Íz:

A főzelék a tejföltől kissé savanykás utóízű. A hús kevésbé fűszeres, a majoránna íze enyhén érezhető. Idegen íztől mentes.

 

Teljeskiörlésű kenyér (1 szelet/adag)

Külső megjelenés:

Kb. 2 cm vastag, világosbarna, „mozaikos” bélzetű, aranybarna héjú formában sült kenyérszelet.

Állomány:

A bélzet jól lazított, lyukacsos szerkezetű, kisebb légüregek láthatók. Rugalmas, nem tapadós.

Illat:

Jellegének megfelelően enyhén savanykás, gabonás.

Íz:

Jellegének megfelelő, enyhén savanykás, tiszta, idegen íztől mentes.

 

 Almás piskóta (1 szelet/adag)

Külső megjelenés:

Kb. 6,5 x 4,5 x 3,5 cm-es élénksárga piskótaszelet, alul-felül aranybarnára sült. Teteje fényesen csillogó, benne véletlenszerű eloszlásban közel egyenletes méretű almadarabok láthatók.

Állomány:

Jól lazított, rugalmas, jól átsült.

Illat:

Kellemes, édeskés, jellegének megfelelő. A sütőpor illata enyhén érezhető.

Íz:

Kellemes, édeskés, harmonikus, az almadarabkák sült íze jól érződik.

Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/anyaghányad:

Daragaluska leves

vegyes zöldség

vöröshagyma

búzadara

ő. kömény

tojás

 

Tejfölös zöldborsófőzelék

tejföl 12%

pirospaprika

ő. kömény

liszt

 

Majorannás sertésragu

vöröshagyma

étolaj

majoranna 

sertéscomb

 

Almás piskóta

tojás

búzafinomliszt

almakompót

kristálycukor

rama

sütőpor

tej 1,5% - 0,5 l

 


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >