Pest megye- 9. vizsgálat - Dunavarsány - Árpád Fejedelem Általános Iskola
Pest megye- 9. vizsgálat - Dunavarsány - Árpád Fejedelem Általános Iskola
9. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Árpád Fejedelem Általános Iskola (Dunavarsány, Kossuth L. utca 33. )
A menü minősítése:
kiválóan |
átlag |
átlagos |
ÁTLAG |
nem |
|
Menü: Zöldségleves, kelkáposzta főzelék, vagdalt Mintavétel ideje: 2013. március 05. Főzőkonyha: Dunavarsányi Városgazdálkodási Kft. |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Zöldségleves (0,2 l/adag)
Külső megjelenés: |
Zöldessárga, áttetsző lében eltérő méretű sárgarépa, fehérrépa, karalábé kockák, apró rombusz tészta, zöldfűszerkockák, borsszemcsék. |
Állomány: |
Hígan folyó, áttetsző lé, kellően puhára főzött zöldségek. A tészta túl puha. |
Illat: |
Gyenge, enyhe bors- és ételízesítő illat érződik. |
Íz: |
Jellegtelen, gyenge, aromaszegény. |
Részletes összetétel: |
Az adatok bekérése folyamatban. |
Kelkáposzta főzelék (0,25 l/adag)
Külső megjelenés: |
Barnás-narancsos színű, sűrű mártásban kelkáposzta, foszlányok, kisebb krumpli kockák, aprított zöldfűszerdarabkák. |
Állomány: |
A kelkáposzta teljesen puhára főzött, szinte pépes, a krumpli túlfőtt. |
Illat: |
Illatában a kelkáposzta illata dominál. |
Íz: |
Sótlan, aroma-és fűszerszegény. Natúr kelkáposzta íz dominál. |
Részletes összetétel: |
Az adatok bekérése folyamatban. |
Vagdalt szelet (0,08 kg/adag)
Külső megjelenés: |
2 cm vastag, fakó barnás színű egybesült vagdalt szelet. Hagyma- és fokhagyma darabok láthatóak. |
Állomány: |
Durvára darált, mozaikos. Rágási maradék van, de többnyire puha. |
Illat: |
Illatában a fokhagyma illata dominál. |
Íz: |
Ízében a fokhagyma íze dominál, kevésbé harmonikus, enyhén sós. |
Részletes összetétel: |
Az adatok bekérése folyamatban. |