null Pest megye – 52. számú vizsgálat – József Attila Gimnázium Főzőkonyha - Monor

Pest megye – 52. számú vizsgálat – József Attila Gimnázium Főzőkonyha - Monor

Pest megye – 52. számú vizsgálat – József Attila Gimnázium Főzőkonyha - Monor

52. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

József Attila Gimnázium Főzőkonyha
(2200 Monor Ady Endre u. 12-14.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 17,0 pont

 

 

Menü: Gyümölcsleves, Mexikói sült csirkecomb, rizs,
Ecetes vágott vegyes savanyúság

 

 

 

Mintavétel ideje: 2017. november 7.

Mintavételi alap : 398 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 12-18 év

Üzemeltető: KÖVÁL Nonprofit Zrt
(2200 Monor, Kossuth Lajos u. 147.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 Gyümölcsleves (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Sötét rózsaszínű, opálos, csomómentesen sűrített alaplében jellemző színű és beazonosítható eperszemek, magozott meggyszemek és őszibarackdarabok találhatók megfelelő és arányos mennyiségben. A levesben apró barnás fűszerszemcsék láthatók.
Állomány: Az alaplé megfelelő sűrűségű, sima, csomómentes, krémes, a gyümölcsök megfelelő állományúak, puhák.
Illat: Jellegzetes, édeskés-savanykás, a gyümölcsök illata és a fahéj-szegfűszeg  illata harmonikusan érződik.  Idegen szagtól mentes.
Íz: Jellegzetes, telt, édeskés-savanykás, a gyümölcsök íze és a  fahéj-szegfűszeg  íze harmonikusan érződik. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Mexikói sült csirkecomb, rizs (5-8 + 30 dkg /adag)

 

Külső megjelenés:

Az 1 db jellemző formájú, teljes, bőrös csirkecomb arany-barnára pirított, fényes felületű, fűszerszemcséket tartalmaz a tetején. 

A köretet adó rizs hosszúkás, fehér színű, zöldfűszer szemcséket tartalmazó pergős rizs, a zöldségköret 0,5x0,5 cm-re darabolt narancssárga sárgarépakockákat, jellemző színű zöldborsószemeket és élénksárga  kukoricaszemeket és elvétve pirított hagymakockát tartalmaz megfelelő és arányos mennyiségben. Némelyik zöldségen barnás pirítási folt látható.
Állomány:

A hús a csirkecombra jellemző, szaftos, jól rágható, puha, a bőre kellően megpirult, a hús a csontról leválló.

A rizsszemek többnyire megfelelően megfőttek, egy-két kissé kevésbé megfőtt szemet tartalmaz, rugalmasak. A zöldségek egyenletesen átfőttek, megfelelő puhaságúak.
Illat: A sült hús jellemző illata a rizs tiszta,gabonára emlékeztető illata és a zöldségek  illata harmonikus összhatást eredményez. Idegen illattól mentes.
Íz: A sült hús külső felületén megpirult fűszer jellegzetes íze, a rizs tiszta, gabonára emlékeztető íze harmonizál egymással, amit a  zöldségek kissé édeskés ízvilága teltebbé tesz. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 385 adag :

Gyümölcsleves
Barackbefőtt 10,4 kg
Eper mirelit 9,45 kg
Fahéj 2,52 csomag
Kristálycukor 3,5 kg
Meggybefőtt 15 kg
Puding (Puncsízű) 0,7 kg
Puding (Vaníliaízű) 0,7 kg
Só 0,2 kg
Szegfűszeg 1,26 csomag
Tej 40 l
Tejszín 4,8 l
Vaníliáscukor 0,6 kg

Mexikói sült csirkecomb
Csirkecomb 82 kg
Őrölt bors 3,5 csomag
Delikát só mentes 0,3 kg
Kukorica mirelit 15,7 kg
Majoranna 7,5 csomag
Olaj 1,3 l
Sárgarépa mirelit 15,5 kg
Só 0,5 kg
Zöldborsó mirelit 15,7 kg

Rizsköret
Olaj 1,2 l
Rizs 28,5 kg
Só 0,3 kg
Petrezselyemzöld 0,9kg
Delikát 0,3 kg

Vegyesvágott 25,2 kg

 

 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >