null Pest megye – 48. számú vizsgálat – Junior 80. Főzőkonyha - Péteri

Pest megye – 48. számú vizsgálat – Junior 80. Főzőkonyha - Péteri

Pest megye – 48. számú vizsgálat – Junior 80. Főzőkonyha - Péteri

48. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Junior 80. Főzőkonyha
(2209  Péteri, Bereki u. 29-31.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 15,4  pont

 

 

Menü: Frankfurti leves, Szilvatöltelékes gombóc, Alma,
Kenyér

 

 

 

Mintavétel ideje: 2017. október 31.

Mintavételi alap : 481 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-6 év

Üzemeltető: Junior Vendéglátó Zrt.
(1095 Péteri, Bereki u. 29-31.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Frankfurti leves (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Pirospaprikától enyhén színezett, opálos alaplé tetején nagyobb mennyiségben apró zsiradékcseppek és tejterméket tartalmazó sűrítésre utaló fehér szemcsék, valamint zöldfűszer darabok láthatók. Egyenetlen méretűre, karika alakúra vágott barnás színű virsli darabok mellett sárgászöld kelkáposztalevelek dúsítják a levest. 
Állomány: A lé hígan folyó, a zöldségek puhák, kissé szétfőttek. A virsli kissé szivacsos, pépes.
Illat: Kissé jellegtelen illatú. Idegen illat nem érezhető.
Íz: Jellegtelen, üres ízű, a kelkáposzta és a virsli füstölt íze enyhén érződik. A só ízfokozó hatása nem megfelelően érvényesül. Idegen íz nem érezhető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szilvatöltelékes gombóc (15-20dkg /adag)

Külső megjelenés: Drappos, világos színűre pirított zsemlemorzsába forgatott, kb. 5 cm átmérőjű 3 db szabályos gömb alakú gombócok láthatók, a bírálat időpontjában megolvadt, viszonylag kevés fahéjas porcukorral egyenetlenül meghintve. A morzsa egyenletesen fedi a tésztát. A gombócok metszés felületén lilásbarna egyneműsített, pépes szilvatöltelék látható. A tészta törtfehér színű.
Állomány: A tészta kissé nyers érzetű, nem egyenletesen átfőtt, szájpadlásra tapadó. A szórat kissé összeállt. A töltelék lekvárszerű állományú.
Illat: Jellegzetes, de a töltelék illata nem elég intenzív, d a fahéj illatával harmonizál. Idegen szagtól mentes.
Íz: Mirelit termékre jellemző ízű, a töltelék gyümölcsös, édeskés íze dominál. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alma

Külső megjelenés: Egy darab 7-8 cm átmérőjű jellemző alakú alma ép, héja zöldessárga színű. Az alma húsa zöldes-fehér.
Állomány: Ropogós, lédús, érett, rágási maradékot nem ad.
Illat: Jellegzetes, édeskés illatú, minden idegen szagtól mentes.
Íz: Fajtájára jellemző, édeskés, aromás, minden idegen íztől mentes.

 

Kenyér

Külső megjelenés: Arányosan domború, egész kenyérszelet, Héja matt a bélzettel egybefüggő, színe világosabb barna, bélzete világosabb drappos.
Állomány: A bélzet egyenletesen lazított, jól átsült, rugalmas, laza szerkezetű, kissé szájpadlásra tapadó.
Illat: Jellegzetes, harmonikus, aromás illatú. Idegen szagtól mentes.
Íz: Tiszta, aromás, minden idegen íztől mentes, de a só használat enyhe.

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 274 adag :

Frankfurti leves
Műbeles virsli 8,26 kg
Olaj 0,82 l
Liszt 1,01 kg
Só 0,14 kg
Csemege paprika 0,14 kg
Vöröshagyma 0,55 kg
Burgonya 2,77 kg
Kelkáposzta 11,02 kg
Fokhagyma 0,08 kg
Tejföl 20% 5,51 l
Őrölt bors 0,005 kg
Majoranna 0,027 kg
Zöldségleves fűszerkeverék 0,055 kg

Mirelit szilvás gombóc 49 kg
Zsemlemorzsa 3,29 kg
Só 0,14 kg
Olaj 1,92 l
Porcukor 3,03 kg
Őrölt fahéj 0,15 kg

 


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >