null Pest megye- 4. vizsgálat - Dabas - Kossuth Lajos Általános Iskola

Pest megye- 4. vizsgálat - Dabas - Kossuth Lajos Általános Iskola

Pest megye- 4. vizsgálat - Dabas - Kossuth Lajos Általános Iskola

4. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Kossuth Lajos Általános Iskola (Dabas, Iskola u. 1.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

ÁTLAGOS

átlag
alatti

nem
megfelelő

Menü:Hamis gulyásleves, sárgaborsó főzelék, főtt virsli, amerikai fánk

Mintavétel ideje: 2013. február 14.
Napi adag: 194 adag

Főzőkonyha: Zóna Vendéglátó Kft.
(Dabas Bartók Béla u. 12.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Hamis gulyásleves (0,25 l/adag)

Külső megjelenés:

Fűszerpaprikától sárgásbarnára színezett híg lében sárgarépa szeletek, fehérrépa és burgonya kockák, kisebb-nagyobb csipetke, apróra vágott hagyma és fűszerdarabok, néhány piros paprika darabka. Tetején apró narancssárga zsírcseppek.

Állomány:

Hígan folyó, opálos lé. A csipetke és a zöldségek puhák.

Illat:

Termékre jellemző, kellemes, tiszta.

Íz:

Kellemesen sós, aromás, jellegének megfelelően ízletes, harmonikus összhatású.

Részletes összetétel:

  • Tojás
  • Burgonya (tisztított)
  • Sárgarépa (tisztított)
  • Vöröshagyma (tisztított)
  • Gyökér (tisztított)
  • Liszt
  • Olaj
  • Zeller (tisztított)
  • Karalábé (tisztított)
  • Lecsó konzerv
  • Pirospaprika
  • Bors (őrölt)
  • Köménymag

Sárgaborsó főzelék (0,3 l/adag), főtt virsli (1 darab/adag)

Külső megjelenés:

Sárgásdrapp színű pépes főzelék, 1 db főtt virslivel, fekete fűszerszemcsékkel tarkítva. 1-2 egész sárgaborsó szem látható.

Állomány:

Összességében sűrű, pépes massza. A virsli roppanós, kellően átfőtt.

Illat:

Termékre jellemző, tiszta. A virsli kellemes, füstölt illatú.

Íz:

Jellegének megfelelő, de kissé gyenge, kevésbé aromás. A virsli enyhén füstölt, kellemesen sós.

Részletes összetétel:

  • Sárgaborsó
  • Liszt
  • Olaj
  • Vöröshagyma
  • Pirospaprika
  • Fokhagymakrém
  • Bors (őrölt)
  • Füstölt kenyér szalonna
  • Sertéshús
  • Víz
  • Sertészsír
  • Jódozott konyhasó
  • Burgonyakeményítő
  • Szója
  • Fűszerek
  • Tej
  • Stabilizátorok – E250, E450, E452, E500
  • Sűrítő anyag- E412
  • Ízfokozó, E621
  • Anitoxidáns – E316
  • Szárított zöldség
  • Színezék- E120

Amerikai fánk (1 darab/adag)

Külső megjelenés:

8 cm átmérőjű, kb. 4 cm magas fánk, középbarna színű, vékony, fényes bevonattal.

Állomány:

Rugalmas, lyukacsos, laza. Belül töltetlen. Kellően átsült.   A bevonat könnyen olvadó.

Illat:

Kellemes aromás, termékre jellemző.

Íz:

Kellemes, tiszta, termékre jellemző, harmonikus ízhatású.

Részletes összetétel:

  • BL-55 liszt
  • Víz
  • Kakaós tejbevonó [cukor, hidrogénezett növényi zsír, sovány tejpor, édes tejsavópor, emulgálószerek (E476), aromák, kakópor), fánkpor30% (teljes tojáspor, növényi olaj, cukor, tajsavópor, só, emulgeálószer: zsírsavak mono- és digliceridjei (E471), nátrium-sztearoil-2-laktilát(E 481), repce- és napraforgólecitin (E322), glüközszirup, búzafehérje, búzakeményítő, tojásfehérje, stabilizátorok: trikalcium- és trikáliumfoszfát (E341, E340), (1,42%), enzimek, lisztjavítószer: aszkorbinsav (e300), aroma, színezék:béta-karotin (E 160a), kukorica keményítő, élesztő, pálmazsír, sütőrum, adalék (emulgeálószer: E472 e, lisztjavítószer E 300, E 920), aroma (hordozó: E1520, sűrítő: E 415, színezék: béta-karotin]

Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >