null Pest megye- 31. számú vizsgálat-Barcsay Jenő Általános Iskola

Pest megye- 31. számú vizsgálat-Barcsay Jenő Általános Iskola

Pest megye- 31. számú vizsgálat-Barcsay Jenő Általános Iskola

32.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Barcsay Jenő Általános Iskola (2000 Szentendre, Kálvária út 18.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Csontleves, Natúr csirkemell, meggy mártás, főtt burgonya  

 

Mintavétel ideje: 2016.03.02.

Napi adag: 690 adag/ebéd

Főzőkonyha: Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt. Napközi konyha (2000 Szentendre, Bajcsy Zs. út 6.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Csontleves (210g/adag)

Külső megjelenés:

Halványsárga színű, átlátszó, enyhén zavaros alaplében eperlevél tészta, hasábokra vágott sárga és fehérrépa, karalábé, zeller, kelbimbó levél darabka. Alján bors- és ételízesítőre emlékeztető apró fűszerszemcsék.

Állomány:

A lé vízszerűen folyó, tiszta.

A zöldségek és a tészta túlfőtt. A petrezselyem gyökér között fás részek is találhatóak.

Illat:

Ételízesítőre emlékeztető, zöldséges, a zeller és a karalábé illata kiérződik.

Íz:

Kellően fűszeres, zöldséges, ételízesítő íze érezhető. Idegen íztől mentes.

 

Natúr csirkemell, meggymártás, főtt burgonya (360g/adag)

Külső megjelenés:

Világos meggyszínű, hígan folyó szószban eltérő színű (világosabb, sötétebb bordó), magozott meggy szemek.

Élénksárga színű, különböző méretű kockára vágott főtt burgonya. Nem teljesen jól tisztított, néhány darabon héjmaradék látható.

Kb. féltenyérnyi, fekete fűszerszemcsékkel ízesített, világos drapp színűre sütött csirkemell szelet.

Állomány:

A sötétebb színű meggyszemek egyben maradók, a világosabbak szétmállók. A mártás csomómentes, kissé híg.

A hús megfelelően átfőtt, rugalmasan puha. A burgonya nagy része megfelelően főtt, de néhány keményebb szem is található közte. Morzsalékos.

Illat:

A mártás enyhén savanykás, kevésbé fűszeres. A meggy illata érezhető.

A hús tiszta, enyhén fűszeres, idegen szagtól mentes.

A burgonya jellegzetes, főtt illatú.

Összességében a burgonya illata dominál.

Íz:

A mártás enyhén savanykás ízű, nem fűszeres, a meggy savanykás íze intenzíven érezhető.

A hús jellegének megfelelő, ízletes.

A főtt burgonya tiszta, idegen íztől mentes.

Összességében kevésbé harmonikus.

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Csontleves

Só jódozott

Vöröshagyma

Fekete őrölt bors

Sárgarépa kocka (mirelit)

Petrezselyemzöld

Sertés csont

Petrezselyemgyökér (mirelit)

Zellerkocka (mirelit)

Kelkáposzta

Fokhagyma

Gyömbér (őrölt)

Karalábé kocka (mirelit)

Eperlevél tészta

 

Meggymártás

Meggy

Tejföl

Kristály cukor

Búzaliszt

Citrom

Fahéj

Szegfűszeg

 

Főtt burgonya

Só, burgonya

 

Főtt csirkemell

Só, Csirkemell

 

 

 

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >