Pest megye- 31. számú vizsgálat-Barcsay Jenő Általános Iskola
Pest megye- 31. számú vizsgálat-Barcsay Jenő Általános Iskola
32.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Barcsay Jenő Általános Iskola (2000 Szentendre, Kálvária út 18.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.03.02. Napi adag: 690 adag/ebéd Főzőkonyha: Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt. Napközi konyha (2000 Szentendre, Bajcsy Zs. út 6.) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Csontleves (210g/adag)
Külső megjelenés: |
Halványsárga színű, átlátszó, enyhén zavaros alaplében eperlevél tészta, hasábokra vágott sárga és fehérrépa, karalábé, zeller, kelbimbó levél darabka. Alján bors- és ételízesítőre emlékeztető apró fűszerszemcsék. |
Állomány: |
A lé vízszerűen folyó, tiszta. A zöldségek és a tészta túlfőtt. A petrezselyem gyökér között fás részek is találhatóak. |
Illat: |
Ételízesítőre emlékeztető, zöldséges, a zeller és a karalábé illata kiérződik. |
Íz: |
Kellően fűszeres, zöldséges, ételízesítő íze érezhető. Idegen íztől mentes. |
Natúr csirkemell, meggymártás, főtt burgonya (360g/adag)
Külső megjelenés: |
Világos meggyszínű, hígan folyó szószban eltérő színű (világosabb, sötétebb bordó), magozott meggy szemek. Élénksárga színű, különböző méretű kockára vágott főtt burgonya. Nem teljesen jól tisztított, néhány darabon héjmaradék látható. Kb. féltenyérnyi, fekete fűszerszemcsékkel ízesített, világos drapp színűre sütött csirkemell szelet. |
Állomány: |
A sötétebb színű meggyszemek egyben maradók, a világosabbak szétmállók. A mártás csomómentes, kissé híg. A hús megfelelően átfőtt, rugalmasan puha. A burgonya nagy része megfelelően főtt, de néhány keményebb szem is található közte. Morzsalékos. |
Illat: |
A mártás enyhén savanykás, kevésbé fűszeres. A meggy illata érezhető. A hús tiszta, enyhén fűszeres, idegen szagtól mentes. A burgonya jellegzetes, főtt illatú. Összességében a burgonya illata dominál. |
Íz: |
A mártás enyhén savanykás ízű, nem fűszeres, a meggy savanykás íze intenzíven érezhető. A hús jellegének megfelelő, ízletes. A főtt burgonya tiszta, idegen íztől mentes. Összességében kevésbé harmonikus. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Csontleves Só jódozott Vöröshagyma Fekete őrölt bors Sárgarépa kocka (mirelit) Petrezselyemzöld Sertés csont Petrezselyemgyökér (mirelit) Zellerkocka (mirelit) Kelkáposzta Fokhagyma Gyömbér (őrölt) Karalábé kocka (mirelit) Eperlevél tészta
Meggymártás Meggy Tejföl Kristály cukor Búzaliszt Citrom Fahéj Szegfűszeg
Főtt burgonya Só, burgonya
Főtt csirkemell Só, Csirkemell
|