Pest megye- 3. vizsgálat - Ráckeve - Ady Endre Gimnázium
Pest megye- 3. vizsgálat - Ráckeve - Ady Endre Gimnázium
3. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Ady Endre Gimnázium (Ráckeve, Kossuth Lajos u. 82.)
A menü minősítése:
kiválóan |
átlag |
ÁTLAGOS |
átlag |
nem |
|
Menü: Zöldségleves, párolt rizs, pulykatokány hentes módra Mintavétel ideje: 2013. február 12. Főzőkonyha: Ady Endre Gimnázium főzőkonyha |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Zöldségleves (0,3 l/adag)
Külső megjelenés: |
Sárgásdrapp, enyhén opálos lében sárga- és fehérrépa kockák, pici hagymadarabkák, sok apró galuska zöldfűszerek. Tetején narancssárga zsírcseppek. |
Állomány: |
Hígan folyó lé. A galuska és a zöldségek puhák, túlfőttek. |
Illat: |
Zöldséglevesre jellemző, a fehérrépa illata érződik. |
Íz: |
Kevésbé „zöldséges”, kissé gyenge, nem kellően harmonikus. |
Részletes összetétel: |
Az adatok bekérése folyamatban. |
Párolt rizs (0,27 kg/adag)
Külső megjelenés: |
Szürkés fehér és világosdrapp színű, kevert színárnyalatú, hosszúszemű rizs. |
Állomány: |
Rugalmas, puha, szinte „pergős”. Néhány könnyen szétnyomható csomót tartalmaz. |
Illat: |
Jellegzetes tiszta gabonaillatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Termékre jellemző, kissé sótlan. |
Részletes összetétel: |
Az adatok bekérése folyamatban. |
Pulykatokány hentes módra (0,21 kg/adag)
Külső megjelenés: |
Zöldes-barnás színárnyalatú zavaros lében különböző méretű húskockák, csemegeuborka darabok, húsos szalonna csíkok, szétfőtt hagyma és zöldfűszer, kaporszár darab. Tetején viszonylag sok a zsír. |
Állomány: |
A hús puha, az uborka szétfőtt, a szalonna kissé rágós. A hús kevésbé jól tisztított, néhol zsíros. |
Illat: |
Aromás, kellemes, füstölt illat is érezhető. |
Íz: |
Kellemes, aromás, fűszeres. Ízében a füstölt íz érezhető. Harmonikus. Ízletes. |
Részletes összetétel: |
Az adatok bekérése folyamatban. |