Pest megye - 27. vizsgálat - Szigetszentmárton - Általános Iskola
Pest megye - 27. vizsgálat - Szigetszentmárton - Általános Iskola
27. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Szigetszentmárton Általános Iskola (2318; Szigetszentmárton, Duna utca 4/B)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Menü: Húsleves cérnametélttel Tepsis csirkemáj tört burgonya Káposztasaláta Mintavétel ideje: 2015. június 9. Napi adag: 93 adag Főzőkonyha: Hesztia MD Kft. (2318; Szigetszentmárton, Erdősor utca 101.) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Húsleves cérnametélttel
Külső megjelenés: |
Tiszta, átlátszó, halványsárga lében eltérő méretű kb. 0,5-1 cm hosszú hasábokra darabolt sárgarépa, néhány fehérrépa és sok cérnametélt, néhány egész bors. Teteje színtelen olajcseppektől csillogó, alján fűszerszemcsék láthatók. |
Állomány: |
A lé hígan folyó, tiszta, alja a fűszerszemcséktől kissé zavaros. A cérnametélt jellegének megfelelően rugalmas állagú, kellően főtt, nem elpuhult. A zöldség puha, de néhány fás darab található közte. |
Illat: |
Kissé gyenge, üres, húslevesre kevésbé jellemző. |
Íz: |
Ízfokozó íze érezhető, sós, kevésbé ízletes, nem harmonikus |
Tepsis csirkemáj tört burgonya
Külső megjelenés: |
Kívül fűszerrel szórt, sötétbarnától-világosbarnáig terjedő színű, belül rózsaszínű, sült, egész és fél csirkemájak. Élénksárga színű, eltérő méretű, viszonylag nagyméretű hasábokra darabolt burgonyadarabok, kevés törmelékkel. |
Állomány: |
A máj puhára sült, kissé száraz. A burgonya kellően átfőtt, kissé morzsálódó. |
Illat: |
Sült májra jellemző illatú, kevésbé fűszeres, de tiszta. A burgonya kevésbé tiszta, kissé állott. |
Íz: |
A máj egyenetlenül sózott, sótlan és kissé sós darabok is találhatók közte. Kevésbé fűszeres, májra jellemző enyhe kesernyés utóíz érezhető. |
Káposztasaláta |
|
Külső megjelenés: |
Egyenetlenül szeletelt káposzta, kevés hagyma és vékony csíkokra vágott sárgarépa, valamint egész bors és kömény nagyon kevés lével. A káposzta közt kisebb-nagyobb torzsa darabok is találhatók. Nem esztétikus megjelenésű. |
Állomány: |
Roppanós, de nem hersegő. |
Illat: |
Édeskés, savanykás, kevésbé harmonikus. |
Íz: |
Édeskés, enyhén savanykás, a kömény íze is érezhető. Kevésbé harmonikus. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Húsleves sertéscomb sárgarépa gyökér zeller karalábé vöröshagyma ételízesítő
Tepsis csirkemáj csirkemáj só bors, majoranna, fokhagyma olaj
Főtt burgonya tisztítatlan burgonya só étolaj
Káposztasaláta fejeskáposzta cukor ecet só köménymag, bors |