null Pest megye- 2. vizsgálat - Alsónémedi - Szivárvány Napköziotthonos Óvoda

Pest megye- 2. vizsgálat - Alsónémedi - Szivárvány Napköziotthonos Óvoda

Pest megye- 2. vizsgálat - Alsónémedi - Szivárvány Napköziotthonos Óvoda

2. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Szivárvány Napköziotthonos Óvoda (Alsónémedi, Rákóczi út 20.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

ÁTLAG
FELETTI

átlagos

átlag
alatti

nem
megfelelő

Menü: Zellerleves, párolt zöldség, rizs, párizsi pulykamell, mézes krémes

Mintavétel ideje: 2013. február 07.
Napi adag: n.a.

Főzőkonyha: Alsónémedi Nagyközség Önkormányzata
(2351 Alsónémedi Fő út 58.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zellerleves (0,2 l/adag)

Külső megjelenés:

Pirospaprikától színezett barnáspiros lében közel azonos méretű kis kockára vágott zeller, sárga- és fehérrépa, zöldfűszerdarabkák, pirospaprika- és borsszemcsék. Tetején narancssárga zsírcseppek.

Állomány:

Hígan folyó, opálos, kissé zavaros, nem átlátszó lé. A zöldségek túl puhák.

Illat:

Enyhén zellerillatú, kissé gyenge.

Íz:

Kissé gyengén jellegzetes, kevésbé zellerízű. Enyhén csípős. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • Zellergumó
  • Sárgarépa
  • Petrezselyemgyökér
  • Finomliszt
  • Étolaj
  • Vöröshagyma
  • Petrezselyemzöld (mirelit)
  • Fűszerpaprika
  • Őrölt fekete bors
  • Ételízesítő

Párolt zöldség és rizs (0,12 kg + 0,08 kg/adag)

Külső megjelenés:

Szürkésfehér színű, kissé hosszúkás rizsszemek. Mellette natúr párolt zöldségek: narancssárga és citromsárga bordázott sárgarépa szeletek, brokkoli rózsák, olajzöld, széles, lapos zöldbab darabok. Tetszetős megjelenésű.

Állomány:

A rizs kellően puha, rugalmas, nem ragacsos. A zöldségek puhák, de nem túlfőttek.

Illat:

Az összetevőkre jellemző illat. Idegen illattó mentes.

Íz:

Az összetevőkre jellemző íz, de a zöldségek natúr ízűek, teljesen sótlanok.

Részletes összetétel:

  • Rizs
  • Vegyes zöldségkeverék
  • Olaj

Párizsi pulykamell (1 szelet/adag)

Külső megjelenés:

Zöldfűszerrel és pirospaprika szemcsékkel tarkított aranysárgára sült „párizsi” bundában kissé szabálytalan alakú, 11x6,5x1 cm-es hússzelet. Ép, teljesen fedett, de a bunda kissé vastag a húshoz viszonyítva. A hússzelet egyenetlen vastagságú.

Állomány:

A bunda puha, a hús rugalmas, jól átsült.

Illat:

Termékre jellemző, kissé olajos.

Íz:

Jellegzetes, de kevésbé aromás, kissé sótlan.

Részletes összetétel:

  • Pulykamell
  • Tojás
  • Étolaj
  • Finomliszt
  • Burgonya
  • Tej

Mézes krémes (1 darab/adag)

Külső megjelenés:

1 db 5x4x3,5 cm-s, szabályos alakú hasáb. Alul-felül drapp színű, középen kakaóbarna tészta, közte 2 rétegben világos sárgás krém.

Állomány:

Mindkét fajta tészta puha, laza, átsült, könnyű piskóta jellegű. A krém könnyű, laza, csomómentes sima.

Illat:

Kellemes, fahéjas, mézes, harmonikus.

Íz:

Kellemes, fahéjas, mézes, nem túl édes. Ízletes, harmonikus.

Részletes összetétel:

N.a.


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >