null Pest megye- 19. vizsgálat - Törökbálint - Bálint Márton Általános és Középiskola

Pest megye- 19. vizsgálat - Törökbálint - Bálint Márton Általános és Középiskola

Pest megye- 19. vizsgálat - Törökbálint - Bálint Márton Általános és Középiskola

19. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Bálint Márton Általános és Középiskola (Törökbálint, Köztársaság tér 8.)

kiválóan
megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag
alatti

nem
megfelelő

Menü: Csontleves tésztával, párolt rizs, sertés szelet párizsiasan

Mintavétel ideje: 2014. február 6.
Napi adag: 381adag/ebéd

Főzőkonyha: SODEXO Mo. Kft. 5111. Kamaraerdei Diákétterem
(1119 Budapest, Kamaraerdei út 12-14.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Csontleves tésztával (2,5 dl/adag)

Külső megjelenés:

Világossárga, átlátszó híg lében, közel azonos méretűre aprított sárgarépa, fehérrépa, zeller kockák, zöldfűszerlevélkék. Viszonylag sok gépi cérnametélt tészta. Alján fűszerszemcsék, tetején halványsárga apró zsírcseppek.

Állomány:

A lé tükrösen tiszta, a zöldségek és a tészta kissé túlfőzőttek.

Illat:

Enyhén zöldség illatú, gyengén fűszeres, kevésbé aromás.

Íz:

Nem túl sós, kevésbé fűszeres, aromaszegény. A sok zöldség ellenére gyenge ízű.

Részletes összetétel:

  • sertés fehér csont
  • sárgarépa tisztított
  • gyökér tisztított
  • száraztészta 4 tojásos
  • karalábé tisztított
  • zeller tisztított
  • vöröshagyma tisztított
  • olaj napraforgó
  • bors egész

Párolt rizs (22 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Törtfehér színű, hosszúszemű rizs. Sok szem töredezett és több kisebb csomóba összeállt. Petrezselyemzölddel díszítve.

Állomány:

Kellően puha, de nem szétfőtt. A csomók könnyen szétnyomhatók.

Illat:

Jellegzetes, tiszta, gabona illatú.

Íz:

Kellően sós, jellegzetes, tiszta, harmonikus.

Részletes összetétel:

  • rizs
  • petrezselyem friss csomó
  • olaj napraforgó
  • só vöröshagyma tisztított
  • petrezselyem mirelit

Sertés szelet párizsiasan (10,5 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Tenyérnyi nagyságú aranybarnára sütött bundázott hússzelet. A panírréteg közel azonos vastagságú, kb. 3 mm-es. A hús vastagsága kissé egyenetlen, 3-8 mm-es.

Állomány:

Kellően átsütött, a hús rugalmasan puha, kellő gondossággal tisztított, nem mócsingos, nem zsíros.

Illat:

Enyhén olajos, sült húsillat. Jellegzetes, tiszta.

Íz:

Kellemes, aromás, tiszta.

Részletes összetétel:

  • tojás
  • sertéskaraj csont nélkül
  • liszt
  • olaj napraforgó

Csemege uborka (1 darab/adag)

Külső megjelenés:

1 db egész, olajzöld színű kb. 10 cm hosszúságú, 3 cm vastagságú uborka.

Állomány:

Ropogós, friss, nem elpuhult.

Illat:

Jellegzetes, ecetes illat.

Íz:

Édes, savanyú, enyhén csípős. Édesítőszerre emlékeztető íz érezhető, kevésbé harmonikus.

Részletes összetétel:

csemege uborka vödrös


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >