Pest megye- 18. vizsgálat - Piliscsaba - Jókai Mór Általános Iskola
Pest megye- 18. vizsgálat - Piliscsaba - Jókai Mór Általános Iskola
18. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Jókai Mór Általános Iskola (2081 Piliscsaba, Fő út 124.)
A menü minősítése:
kiválóan |
átlag |
átlagos |
ÁTLAG ALATTI |
nem |
Menü:Karfiol leves, Lecsós virsli, Tarhonya Mintavétel ideje: 2013. szeptember 18. Napi adag: 45 adag/ebéd Főzőkonyha: Ligeti Konyha (2081 Piliscsaba, Józsefliget u. 16.) |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Karfiol leves (0,3 l/adag)
Külső megjelenés: |
Fehér színű opálos lében sok apró karfiolrózsa, kevés sárgarépakarika, néhány apró zöldfűszerfoszlány. |
Állomány: |
A lé hígan folyó, opálos, nem átlátszó. A zöldségek puhák. |
Illat: |
Karfiolra gyengén emlékeztető, nem kellemes, nem harmonikus, nem tiszta. |
Íz: |
Üres, jellegtelen, aroma- és fűszerszegény. |
Részletes összetétel: |
|
Lecsós virsli (15 dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Sötétpiros sűrűn folyó paradicsomlében viszonylag sok virsli darab, kevesebb, egyenetlenül darabolt zöldpaprika, néhány paradicsomhéj. |
Állomány: |
A virsli puha, pépes, tapadós. A paprika vegyes állományú, egy része puha, szétfőtt, másik része kemény, ropogós. a paradicsom híg mártás sűrűségűre szétfőtt. |
Illat: |
Savanykás, paradicsomos, nem kellemes, nem harmonikus. |
Íz: |
A mártás erősen savanyú, a virsli az állaga miatt élvezhetetlen. Összességében nem kellemes, nem harmonikus. |
Részletes összetétel: |
|
Tarhonya (0,2 l/adag)
Külső megjelenés: |
Vegyesen pirított gépi tarhonya. Eltérő színeloszlású, a világos drapptól az égett feketéig minden színárnyalat megtalálható benne. |
Állomány: |
Kevésbé puha, kissé tapadós, több kisebb-nagyobb csomó van közte. |
Illat: |
Égett, kozmás mellékszag érezhető. Nem kellemes. |
Íz: |
Sós, égett, kozmás mellékízű. Nem kellemes, nem harmonikus. |
Részletes összetétel: |
|