Pest megye- 12. vizsgálat - Dunaharaszti - Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola
Pest megye- 12. vizsgálat - Dunaharaszti - Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola
12. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola (Dunaharaszti Eötvös utca 2.)
A menü minősítése:
kiválóan |
átlag |
ÁTLAGOS |
átlag |
nem |
|
Menü: Karfiol leves, paprikás burgonya virslivel, céklasaláta Mintavétel ideje: 2013. április 09. Főzőkonyha: Humán Szolgáltató Intézmény Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola Főzőkonyha |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Karfiol leves (0,3 l/adag)
Külső megjelenés: |
Fűszerpaprikától narancssárgára színezett opálos lében néhány fehér- és sárgarépa darabka, sok kisebb-nagyobb karfiolrózsa és kiskocka tészta, fekete borsszemcsék és zöldfűszerfoszlányok |
Állomány: |
A lé hígan folyó, zavaros, a tészta és a zöldségek túl puhák, szétfőttek. Sok a karfiol és a tészta a léhez képest, ezért sűrűnek tűnik. |
Illat: |
Jellegének megfelelő, a karfiol illata dominál. |
Íz: |
Kevésbé aromás, kevésbé sós, kissé jellegtelen, fűszerszegény. |
Részletes összetétel: |
Az adatok bekérése folyamatban. |
Paprikás burgonya virslivel (0,3 l/adag)
Külső megjelenés: |
Fűszerpaprikától pirosra színezett lében nagyobb darabokra vágott burgonyahasábok, sok, közel egyenletesre szeletelt virslikarika, fűszerszemcsék. |
Állomány: |
Sűrűn folyó lé, a burgonya puha de nem szétfőtt, a virsli kellően puha, rágási maradék nincs. |
Illat: |
Kellemes, fűszeres, enyhén füstölt. |
Íz: |
Termékre jellemző, kevésbé sós. A virsli kellemesen füstölt, a burgonya kissé édeskés. |
Részletes összetétel: |
Az adatok bekérése folyamatban. |
Céklasaláta (0,1 l/adag)
Külső megjelenés: |
Jellegzetes, lilásvörös színű, különböző méretű, közel azonos vastagságú céklaszeletek, kevés, híg, lilás lében. |
Állomány: |
Puha, kevésbé ropogós, kissé mállós, széteső. |
Illat: |
Enyhén földszagú, ecetes-savanykás. |
Íz: |
Édeskés-savanykás, kevésbé fűszeres, kevésbé harmonikus. |
Részletes összetétel: |
Az adatok bekérése folyamatban. |