Vissza

Nógrád megye-38.számú vizsgálat- Bartók Béla Általános Iskola Tálalókonyha - Bátonyterenye

Nógrád megye-38.számú vizsgálat- Bartók Béla Általános Iskola Tálalókonyha - Bátonyterenye

Nógrád megye-38.számú vizsgálat- Bartók Béla Általános Iskola Tálalókonyha - Bátonyterenye

Nógrád megye-38.számú vizsgálat- Bartók Béla Általános Iskola Tálalókonyha - Bátonyterenye

38. számú vizsgálat – (tálalókonyha)

A mintavétel helye:

Bartók Béla Általános Iskola Tálalókonyha
(3070 Bátonyterenye, Iskola út 8-10.)


A menü minősítése:

NEM FELELT MEG 4,9 pont

 

 

Menü: Zöldséges rizsleves, Paprikás-tejfölös csirkeragu, rövidcső tészta

 

 

 

Mintavétel ideje: 2017. október 18.

Mintavételi alap : 260 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 11-14 év

Főzőkonyha : TS GASTRO Kft.
(2119 Pécel, Petőfi u. 15.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 Zöldséges rizsleves (2,5 dl/adag)

Külső megjelenés: A piszkos sárga színű zavaros alaplében megbarnult, szecskára vágott sárgarépadarabok, jellemző színű zöldborsószemek, zöld fűszerdarabok és szétfőtt rizstészta látható.  Az étel megjelenése nem tetszetős, állott étel benyomását kelti.
Állomány: Az alaplé jellemzően hígan folyó, a sárgarépa gumiszerű, állott érzetű, nagyon vékonyra szelt, néhol fás, a borsó túlfőtt, a rizstészta málló, szétfőtt.
Illat: A leves hosszan tárolt zöldségre jellemző, állott illatú.
Íz: A leves íztelen, jellegtelen, nem megfelelően ízesített, a hosszan és helytelenül tárolt zöldségekre jellemző állott íz dominál.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paprikás-tejfölös csirkeragu, rövidcső tészta (0,12 dl + 20 dkg /adag)

Külső megjelenés: Vajszínű, töredezett, zsírtól fénylő, főzés során szétnyílt, 6 cm hosszú csőtészta túlfőtt. A pirospaprikától narancsosra színezett raguban fekete bors és pirospaprika szemcsék, különböző méretűre darabolt , nem megfelelően tisztított húsdarabok, lecsóalapból származó paprika és paradicsomfoszlányok láthatók. A zsiradék kiül a tányér szélére. nem étvágygerjesztő megjelenésű.
Állomány: A híg ragualapban az aránytalanul kevés, aprózott hús puha, de nem megfelelően tisztított, hártyás. A tészta szétfőtt, szétnyílt, málló. Összhatásában zsíros.
Illat: Jellegtelen, a pirospaprika illata dominál, a konzervlecsóra emlékeztető illat enyhén érezhető. Kissé szúrós illat is érezhető. A tészta a szétfőtt, vizes tésztára jellemző illatú.
Íz: A tészta vizes ízű, ázott, a ragu nem megfelelően fűszerezett, a paprika íze dominál, savanykás. Összhatásában zsíros érzetű. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad  :

Zöldséges rizsleves
Karalábé 2,1 db
Kelkáposzta 0,42 kg
Fokhagyma 0,035 kg
Petrezselyemzöld csómós 2,1
Rizs 0,35 kg
Zöldborsó mirelit 0,98 kg
Brokkoli mirelit 0,98 kg
Gyökér 1, 54 kg
Vöröshagyma 0,35 kg
Sárgarépa 1, 54 kg
Ételízesítő 0,042 kg
Só 0,14 kg
Sertés fehércsont 7 kg
Karfiol 0,98 kg
Zeller 0,42 kg

Paprikás-tejfölös csirkeragu, rövidcső tészta
Olaj 0,8 l
Csirkecomb filé 6 kg
Kömény, őrölt 0,008 kg
Fekete őrölt bors 0,012 kg
Tejföl 12% 0,8 l
Só 0,12 kg
Vöröshagyma 2 kg
Lecsóalap 1,2 kg
Liszt 0,56 kg
Fűszerpaprika 0,04 kg

 

 



 


Átlagos (0 Szavazatok)

Friss hírek

Pest megye – 57. számú vizsgálat – Vasadi Község Bölcsőde Főzőkonyha

Pest megye – 57. számú vizsgálat – Vasadi Község Bölcsőde Főzőkonyha

Fejér megye - 61.számú vizsgálat - Gárdonyi Óvoda-Dinnyési Tagóvoda Főző- és Tálalókonyha

Fejér megye - 61.számú vizsgálat - Gárdonyi Óvoda-Dinnyési Tagóvoda Főző- és Tálalókonyha

Pest megye – 56. számú vizsgálat – Idősek Klubja Központi Konyha - Tápiószecső

Pest megye – 56. számú vizsgálat – Idősek Klubja Központi Konyha - Tápiószecső

Veszprém megye – 70. számú vizsgálat – Csillag úti Körzeti Óvoda - Veszprém

Veszprém megye – 70. számú vizsgálat – Csillag úti Körzeti Óvoda - Veszprém

Komárom-Esztergom megye – 33. számú vizsgálat – Oroszlány Város Óvodái, Brunszvik Teréz Óvoda Tálalókonyha

Komárom-Esztergom megye – 33. számú vizsgálat – Oroszlány Város Óvodái, Brunszvik Teréz Óvoda Tálalókonyha

Heves megye- 41. számú vizsgálat - Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium Tálalókonyha - Eger

Heves megye- 41. számú vizsgálat - Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium Tálalókonyha - Eger

Pest megye – 50. számú vizsgálat – KÖVÁL Nonprofit Zrt. Katona úti Óvoda Főzőkonyha - Monor

Pest megye – 50. számú vizsgálat – KÖVÁL Nonprofit Zrt. Katona úti Óvoda Főzőkonyha - Monor

Az alábbiakban ismertetjük a családi gazdaságok nyilvántartásba vételével kapcsolatos feladatokat, illetve benyújtandó dokumentumokat
2018. június 5, kedd

Az alábbiakban ismertetjük a családi gazdaságok nyilvántartásba vételével kapcsolatos feladatokat, illetve benyújtandó dokumentumokat

Csongrád megye - 47. számú vizsgálat - Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda - Szentes
2018. május 21, hétfő

Csongrád megye - 47. számú vizsgálat - Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda - Szentes

Somogy megye - 71. számú vizsgálat - Kaposvári Egyetem-Gyakorló Óvoda
2018. május 10, csütörtök

Somogy megye - 71. számú vizsgálat - Kaposvári Egyetem-Gyakorló Óvoda

Vas megye - 54. számú vizsgálat - Mézeskalács Óvoda - Acsád
2018. március 28, szerda

Vas megye - 54. számú vizsgálat - Mézeskalács Óvoda - Acsád

Tropán alkaloidok
2018. március 22, csütörtök

Tropán alkaloidok

Az amigdalin
2018. március 20, kedd

Az amigdalin

Heves megye - 48. számú vizsgálat - Gondozási Központ - Erdőtelek
2018. március 5, hétfő

Heves megye - 48. számú vizsgálat - Gondozási Központ - Erdőtelek

Új szabályozás lépett életbe a párlatok megnevezésére vonatkozóan
2018. március 2, péntek

Új szabályozás lépett életbe a párlatok megnevezésére vonatkozóan

Hajdú-Bihar megye – 22. számú vizsgálat – Szent Bazil Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola, Kollégium - Hajdúdorog
2018. február 26, hétfő

Hajdú-Bihar megye – 22. számú vizsgálat – Szent Bazil Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola, Kollégium - Hajdúdorog