null Komárom- Esztergom megye- 6. vizsgálat - Esztergom - Aprófalva Bölcsőde

Komárom- Esztergom megye- 6. vizsgálat - Esztergom - Aprófalva Bölcsőde

Komárom- Esztergom megye- 6. vizsgálat - Esztergom - Aprófalva Bölcsőde

6. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Aprófalva Bölcsőde (2500 Esztergom, Budai-Nagy Antal út 18.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag
alatti

nem
megfelelő

Menü: Csirkeraguleves

Mintavétel ideje: 2014. május 26.
Napi adag: 20 adag/ebéd

Főzőkonyha: Aprófalva Bölcsőde főzőkonyhája (2500 Esztergom, Budai Nagy Antal utca 18.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Csirkeraguleves (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Drappos-barnás színű, viszonylag sűrű, zavaros lében, kellő gondossággal tisztított húskockák. Sok eltérő méretű és alakú sárga és fehérrépa kocka, karfiolrózsa, néhány zeller darabka és daragaluska található. Alján karfiolrózsa foszlányok és némi fűszerszemcse, tetején zöldfűszer darabok és apró, sárga színű zsírcseppek láthatók.

Állomány:

A lé sűrű. A hús rugalmasan puha, sem zsíros, sem mócsingos részeket nem tartalmaz. A galuska kellően átfőtt, a zöldségek túl puhák. Tartalmas leves.

Illat:

Kellemes, karfiolos, gyengén fűszeres illat.

Íz:

Kevésbé sós, nem túl fűszeres, a karfiol íze dominál. Az összetevők ízletesek, az összhatás harmonikus

Részletes összetétel:

  • Búzadara
  • só, bors
  • étolaj
  • gyorsfagyasztott petrezselyemgyökér
  • gyorsfagyasztott sárgarépa
  • vöröshagyma
  • karfiol
  • tojás
  • csirkemell filé

Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >