Komárom-Esztergom megye- 4. vizsgálat – Nyergesújfalu
Komárom-Esztergom megye- 4. vizsgálat – Nyergesújfalu
4. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Szalézi - Irinyi Középiskola (2536 Nyergesújfalu, Kossuth L. u. 63.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag |
nem |
|
Menü: Burgonyaleves, Lasagna Mintavétel ideje: 2014. február 17. Főzőkonyha: Szalézi Művek Kft. (2536 Nyergesújfalu, Kossuth L. u. 63.) |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Burgonyaleves (0,3 l/adag)
Külső megjelenés: |
Fűszerpaprikától enyhén narancs-pirosra színezett opálos lében különböző méretű burgonyakockák, sárga-és fehérrépa darabok, apró kézi tarhonya, viszonylag sok zöldfűszer levélke. Tetején narancssárga zsírcseppek. |
Állomány: |
A lé hígan folyó, opálos, a zöldségek és a tészta kellően puhák. Tartalmas leves. |
Illat: |
Jellegének megfelelő. Illatában a főtt krumpli illata dominál. |
Íz: |
Kellemes, aromás, tiszta, idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
|
Lasagne (0,33 kg/adag)
Külső megjelenés: |
2 db, 10x7 cm-es tégla alakú, több rétegű rakott tészta. A világos drapp tésztalapok között darált húsos, fűszeres töltelék, fehér besamel mártással. Tetején ráolvadt sajt. |
Állomány: |
A tészta kellően főtt, rugalmas, a hústöltelék darált húsra jellemzően szemcsés, puha. A sajt olvadt, a felső tésztaréteg megpirult, enyhén ropogós. |
Illat: |
Jellegzetesen fűszeres, kellemesen aromás, tiszta. |
Íz: |
Kellemes, aromás, tiszta, idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
|