null Komárom-Esztergom megye – 31. számú vizsgálat – Pikantó Mediterrán Étterem Főzőkonyha

Komárom-Esztergom megye – 31. számú vizsgálat – Pikantó Mediterrán Étterem Főzőkonyha

Komárom-Esztergom megye – 31. számú vizsgálat – Pikantó Mediterrán Étterem Főzőkonyha

31. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Pikantó Mediterrán Étterem Főzőkonyha
(2890 Tata, Tópart sétány 13.)

 

A menü minősítése:

ÁTLAGOS

 

 

Menü: Zöldborsókrémleves, Tarhonyás hús, Csemege uborka
 

 

 

Mintavétel ideje: 2017. szeptember 21.

Mintavételi alap :  320 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: középiskolai korosztály

Főzőkonyha: u.a.
Üzemeltető: Pikante Gasztro Kft.

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldborsókrémleves  (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Fakózöld színű alaplében áttört zöldborsó héjak láthatóak. Tetején apró, áttetsző zsírcseppek, alján fűszerszemcsék. Nem tetszetős megjelenésű.
Állomány: Nem krémes, hígan folyó lében a kemény borsóhéjak nehezen szétrághatók, szájpadlásra feltapadnak. Kissé lisztes érzetű.
Illat: A borsóhüvely illata érződik, nem harmonikus.
Íz: Édeskés, jellegtelen, aromaszegény, kevésbé harmonikus.

 

 

 

 

 

 

 

Tarhonyás hús (25 dkg /adag)

 

Külső megjelenés: Pirosparikától barnás-narancspirosra színezett, szabálytalan alakú, eltérő méretű kézi tarhonya keverve nem gondosan tiszított, különböző méretű és alakú húsdarabokkal. Több bőrös, néhány mócsingos darab látható.
Állomány: A hús puha, de kissé száraz, jellegzetesen rostos. A tarhonya kellően átfőtt. Összességében száraz érzetű.
Illat: A tarhonya pirított illata dominál. Kevésbé aromás, kevésbé fűszeres.
Íz: Aromás- és fűszerszegény, a só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül. A fűszerpaprika kissé túlpirított íze érződik. Kevésbé harmonikus.

 

 

 

 

 

 

 

 

Csemege uborka (2 db/adag)

Külső megjelenés: Sötét olajzöld és világosabb zöld színű, eltérő nagyságú savanyított.
Állomány: Ress, ropogós.
Illat: Savanyú, ecetes, kevésbé fűszeres.
Íz: Savanyú- édes, nem harmonikus. Az édesítőszer határozott utóíze érezhető.

 

Részletes összetétel/anyaghányad 160 adag :

Zöldborsókrémleves
Rama margarin 1,6 kg
Tej 3,2 l
Tejszín 3,2 l
Őrölt fekete bors 0,016 kg
Liszt 0,9 kg
Ételízesítő 0,32 kg
Gyökér 2,2 kg
Sárgarépa 2,2 kg
Vöröshagyma 0,8 kg
Zeller 0,6 kg
Zöldborsó mirelit 12,8 kg

Tarhonyás hús
Sertés lapocka 13,6 kg
Olaj 1,9 kg
Tarhonya 12,8 kg
Fűszerpaprika 0,5 kg
só 0,6 kg
Fokhagyma 0,06 kg
Vöröshagyma 3,6 kg
Lecsó konzerv 3,2 kg

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >