null Jász-Nagykun-Szolnok megye – 56. számú vizsgálat – II. Rákóczi Ferenc Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola - Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok megye – 56. számú vizsgálat – II. Rákóczi Ferenc Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola - Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok megye – 56. számú vizsgálat – II. Rákóczi Ferenc Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola - Szolnok

56. számú vizsgálat – (tálalókonyha)

A mintavétel helye:

II. Rákóczi Ferenc Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Tálalókonyha
(5000 Szolnok, Rákóczi út 45.)

 

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 17,5

 

Menü: irított tarhonyaleves, Tejfölös zöldbabfőzelék, stefánia vagdalt,
Gesztenyés kocka

 

 

Mintavétel ideje: 2017. november 15.

Mintavételi alap : 316 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: általános iskola

Főzőkonyha: MB Vagyonkezelő Kft.
(5000 Szolnok, Kőrösi u.43.)

 

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 

Pirított tarhonyaleves (2 dl/adag)

Külső megjelenés: Aranysárga, pirosas lében kisebb-nagyobb fodros kocka tészta darabok találhatóak. A tészta enyhén pirított. Nem azonos mértű répadarabok és burgonyadrarabok láthatóak. A leves felületén kisebb olajcseppek vannak. A leves alján őrölt bors szemcsék láthatók.
Állomány: Hígan folyó lében kellően átfőtt, de nem ázott tészta, répa és burgonyadarabok vannak.
Illat: Kissé jellegzelen, de felismerhető a pirított tészta és a répa illata. Tiszta, idegen szagtól mentes.
Íz: Kissé borsos, a pirított tészta íze kevésbé érezhető. Tiszta, idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Tejfölös zöldbabfőzelék, sertés vagdalt  ( 2dl + 7 dkg  /adag)

Külső megjelenés:

A főzelék törtfehér színű, egyenletes (kb.: 2-2,5 cm-es) zöldbabdarabok.

 A stefánia vagdalt barnás-vörös színű, közepén egy ép, szelet tojás látható.

Állomány:

A főzelék kellően sűrű, sima állományú, csomómentes, a bab kellően átfőtt.

 A stefánia vagdalt zsíros daraboktól mentes, kellően átsült, puha, omlós, nem széteső. A tojás szelet nem válik el a hústól.

Illat:

A főzelék kissé savanykás.

A vagdalt kissé jellegtelen. Tiszta, idegen szagtól mentes.

Íz: A főzelék valamint a vagdalt egyaránt kevésbé harmónikus, jellegtelen ízű. Tiszta, idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gesztenyés kocka (1 szelet/adag)
 

Külső megjelenés: Két világos sárga és egy kakaós piskótalap között, fehér krém látható. A tetején cukormáz és gesztenyereszelék. Szabályos téglatest alakú.
Állomány: Megfelelően, egyenletesen átsült, nem morzsálódó, homogén tészta. A töltelék csomómentes, homogén, kissé lágy, krémes. A bevonat a tetején egynemű, egyenletes vastagságú.
Illat: A tészta jellegzetesen édeskés illatú, a gesztenye illata gyengén érezhető. Tiszta, idegen szagtól mentes.
Íz: Nem harmónikus, a cukor és a margarin íze dominál, elnyomja a piskóta és a gesztenye ízét.

 

Részletes anyaghányad 100 adagra vonatkoztatva:

Pirított tarhonyaleves
Só 0,1 kg
Vöröshagyma 0,5 kg
Fűszerpaprika 0,1 kg
Lecsó 2 kg
Burgonya 4 kg
Petrezselyemzöld 0,2 kg
Kiskocka tészta 1 kg
Sárgarépa 2 kg
Petrezselyemgyökér 1 kg
Olaj 0,7 kg
Karalábé 1 kg

Zöldbabfőzelék
Zöldbab 15 kg
Tejföl 12% 2 l
Olaj 0,7 l
Só 0,08 kg
Őrölt bors 0,04 kg
Fokhagyma 0,08 kg
Liszt 1,39 kg
Ecet 0,08 kg
Kristálycukor 0,2 kg

Stefánia vagdalt
Sertés lapocka 6 kg
Tojás 40 db
Só 0,1 kg
Olaj 1 l
Fokhagyma 0,08 kg
Zsemlemorzsa 0,5 kg
Őrölt fekete bors 0,04 kg

 

 

 

 

 

 


 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >