null Heves megye- 19.számú vizsgálat-Ney Ferenc Óvoda

Heves megye- 19.számú vizsgálat-Ney Ferenc Óvoda

Heves megye- 19.számú vizsgálat-Ney Ferenc Óvoda

19. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Ney Ferenc Óvoda (3300 Eger, Ifjúság utca 9.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT

átlag feletti

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Sárgarépakrém leves répakarikákkal, Parajos göngyölt harcsa burgonyapürével és sárgarépával

 

Mintavétel ideje: 2016.02.02.

Napi adag: 300 adag/ebéd

Főzőkonyha: Dobó Katica Bölcsöde (Eger, Ifjúság u. 7.-9.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Sárgarépakrém leves répakarikákkal (200 ml/adag)

Külső megjelenés:

Drappos- narancsos színű lében sok apró sárgarépadarab és eltérő méretű répakarika, élénkzöld, aprított zöldfűszerlevél és sűrítésből adódó fehér pöttyök láthatók. Tetején világossárga zsírcseppek találhatók.

Állomány:

Krémleveshez képest kissé híg, az aprított zöldség szemcsés, nem pürésített, kevésbé krémszerű. A sárgarépa puha.

Illat:

Kellemesen édeskés, savanykás. Kaporra, gyömbérre emlékeztető illat érezhető a sárgarépa szag mellett.

Íz:

Kellemesen fűszerezett, a sárgarépa íze mellett gyömbérre és kaporra emlékeztető íz érezhető. Újszerű, harmonikus, ízletes, a sok répától tartalmas leves.

 

Parajos göngyölt harcsa (6-7 dkg/adag),burgonyapürével és sárgarépával (2 dl/adag)

 

Külső megjelenés:

Kb. 11 cm hosszú, 3 cm vastag rolád sárgásfehér színű halhúsból, élénkzöld töltelékkel, tetején megolvadt sajttal. A halhús egyenletes, kb. 8 cm vastag. A burgonyapüré krémsárga színű, homogén megjelenésű, jól összeálló.

Kb. 5 cm nagyságú, élénk narancssárga, jól tisztított bébirépa. Együttesen tetszetős megjelenésű étel.

Állomány:

A halhús puha, omlós, szálkától mentes. A parajos töltelék rostos, darabos, nem teljesen pürésített állagú. A burgonyapüré jól eldolgozott, krémes, kellően lágy, selymes érzetet ad. A bébirépa enyhén roppanós, nem túlfőzött.

Illat:

Gyengén halszagú, spenót és fokhagyma illat érezhető. A burgonya kellemesen vajas, tiszta illatú.
A répa jellegzetes, kevésbé aromás, idegen szagtól mentes.

Íz:

A halas rolád kellemesen fűszeres, ízében a hal, a paraj és a fokhagyma íze érződik. A burgonyapüré jellegzetesen aromás, vajas ízű. A répa édeskés, natur jellegű. Az összetevők harmonikusan kiegészítik egymást.

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Sárgarépa krémleves

Sárgarépa

Fokhagyma

Vöröshagyma

Rama margarin

Főzőtejszín

Burgonya

Gyömbér

 

Parajos göngyölt harcsa, burgonya pürével

Natur tengeri halfilé

Parajkrém (mirelit)

Fokhagyma

Burgonya

Tej 2,8%

Margarin RAMA (olaj)

Főzőtejszín

Bors

Szerecsendió

 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >