Heves megye- 19.számú vizsgálat-Ney Ferenc Óvoda
Heves megye- 19.számú vizsgálat-Ney Ferenc Óvoda
19. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Ney Ferenc Óvoda (3300 Eger, Ifjúság utca 9.)
A menü minősítése:
KIVÁLÓAN MEGFELELT |
átlag feletti |
átlagos |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.02.02. Napi adag: 300 adag/ebéd Főzőkonyha: Dobó Katica Bölcsöde (Eger, Ifjúság u. 7.-9.) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Sárgarépakrém leves répakarikákkal (200 ml/adag)
Külső megjelenés: |
Drappos- narancsos színű lében sok apró sárgarépadarab és eltérő méretű répakarika, élénkzöld, aprított zöldfűszerlevél és sűrítésből adódó fehér pöttyök láthatók. Tetején világossárga zsírcseppek találhatók. |
Állomány: |
Krémleveshez képest kissé híg, az aprított zöldség szemcsés, nem pürésített, kevésbé krémszerű. A sárgarépa puha. |
Illat: |
Kellemesen édeskés, savanykás. Kaporra, gyömbérre emlékeztető illat érezhető a sárgarépa szag mellett. |
Íz: |
Kellemesen fűszerezett, a sárgarépa íze mellett gyömbérre és kaporra emlékeztető íz érezhető. Újszerű, harmonikus, ízletes, a sok répától tartalmas leves. |
Parajos göngyölt harcsa (6-7 dkg/adag),burgonyapürével és sárgarépával (2 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Kb. 11 cm hosszú, 3 cm vastag rolád sárgásfehér színű halhúsból, élénkzöld töltelékkel, tetején megolvadt sajttal. A halhús egyenletes, kb. 8 cm vastag. A burgonyapüré krémsárga színű, homogén megjelenésű, jól összeálló. Kb. 5 cm nagyságú, élénk narancssárga, jól tisztított bébirépa. Együttesen tetszetős megjelenésű étel. |
Állomány: |
A halhús puha, omlós, szálkától mentes. A parajos töltelék rostos, darabos, nem teljesen pürésített állagú. A burgonyapüré jól eldolgozott, krémes, kellően lágy, selymes érzetet ad. A bébirépa enyhén roppanós, nem túlfőzött. |
Illat: |
Gyengén halszagú, spenót és fokhagyma illat érezhető. A burgonya kellemesen vajas, tiszta illatú. |
Íz: |
A halas rolád kellemesen fűszeres, ízében a hal, a paraj és a fokhagyma íze érződik. A burgonyapüré jellegzetesen aromás, vajas ízű. A répa édeskés, natur jellegű. Az összetevők harmonikusan kiegészítik egymást. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Sárgarépa krémleves Sárgarépa Fokhagyma Vöröshagyma Rama margarin Főzőtejszín Só Burgonya Gyömbér
Parajos göngyölt harcsa, burgonya pürével Natur tengeri halfilé Parajkrém (mirelit) Só Fokhagyma Burgonya Tej 2,8% Margarin RAMA (olaj) Főzőtejszín Bors Szerecsendió |