Heves megye - 16. vizsgálat - Heves - 5-ös Iskola Főző-és tálalókonyha
Heves megye - 16. vizsgálat - Heves - 5-ös Iskola Főző-és tálalókonyha
16. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
5-ös Iskola főző- és tálalókonyha (3300 Hatvan Szabadság út 18.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Menü: Eperkrém leves, Sült csirkemell, párolt vegyes zöldköret, bulgur Mintavétel ideje: 2015. május 19. Napi adag: 220 adag/ebéd Főzőkonyha: 5-ös Iskola főző- és tálalókonyha (3300 Hatvan Szabadság út 18.) |
Részletes érzékszervi minősítés
Eperkrém leves
Külső megjelenés: |
Drappos rózsaszín átlátszatlan lében néhány 1x1 cm-es eper darabok és néhány szétfőtt darabok láthatók. |
Állomány: |
A gyümölcskocka rugalmasan puha, a lé tejszerű, hígan folyó. |
Illat: |
Édeskés, gyengén gyümölcsös. Minden idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Édesítőszer ízű, az eper íze kevésbé érezhető. Minden idegen íztől mentes. |
Sült csirkemell, párolt vegyes zöldköret, bulgur
Külső megjelenés: |
A két menüben különböző méretű, paprikás, lisztes bundában sült csirkemell. (1db 10x5x2cm-es, 1db 7x9x0,5cm-es) A zöldségköret összetevője: kukorica és zöldborsószemek, sárgarépa és burgonyakockák, néhány zöldbab és paprika. Az összetevők színe élénk, természetes. A bulgur világos barna színű, különböző méretű szemekből áll, néhány tört szemet is tartalmaz. |
Állomány: |
A hús kellően átsült, puha. A zöldség átfőtt, a bulgur átfőtt, jellegzetesen roppanós. |
Illat: |
A hús illata gyenge, a zöldségköret illata az összetevőkre jellemző, de kissé gyenge. A bulgur jellemző illatú. Minden idegen szagtól mentes.
|
Íz: |
A hús kellően sós, harmónikus. A zöldségköret összetevőire jellemző, de kissé gyenge. A bulgur kellően sós, harmónikus. Minden idegen íztől mentes.
|
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Eperkrémleves ő. fahéj – 0,001 kg jódozott só – 0,005 kg egész szegfűszeg – 0,001 kg pudingpor – 0,05 kg eper mirelit – 1 kg tej 1,5% - 0,3 l folyékony édesítőszer – 0,02 l tejszín dobozos – 0,1 l
Sült csirkemell csirkemell – 0,6 kg olaj – 0,08l fűszerkeverék (sült csirke) – 0,01 kg
Párolt vegyes zöldköret delikát – 0,01 kg jódozott só – 0,01 kg mexikói zöldségkeverék – 2 kg
Bulgur bulgur – 1 kg jódozptt só – 0,02 kg olaj – 0,15 l |