null Hajdú-Bihar megye – 19. számú vizsgálat – Gönczy Pál Diákétterem - Debrecen

Hajdú-Bihar megye – 19. számú vizsgálat – Gönczy Pál Diákétterem - Debrecen

Hajdú-Bihar megye – 19. számú vizsgálat – Gönczy Pál Diákétterem - Debrecen

19. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Gönczy Pál Diákétterem
(4225 Debrecen, Gönczy Pál utca 1-3.)

 

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,5

 

Menü: Vegyes gyümölcsleves, Pannónia pecsenye tört burgonyával

 

 

Mintavétel ideje: 2017. november 22.

Mintavételi alap : 1125 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: általános iskola

Üzemeltető: SÖRPARK Vendéglátó, Kereskedelmi és Korlátolt Felelősségű
Társaság

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 

Vegyes gyümölcsleves (2 dl/adag)

Külső megjelenés: Az alaplé erősen barnás árnyalatú, fűszerek lárhatóak benne (őrölt fahéj). A gyümölcsdarabok nem egyenletes méretűek, de beazonosíthatóak.
Állomány: A gyümölcsök különböző mértékben főttek. Egy részük szétfőtt (szilva) , míg a körte, alma kemény maradt.
Illat: Kevésbé jellegeztes, a liszt és a fahéj illata dominál. Nem harmonikus, a fahéj elnyomja a gyümölcsök illatát. Tiszta, idegen szagtól mentes.
Íz: A fahéj elnyomja a gyümölcsök ízét. Erőteljesen édes ízű,intenzív sós utóíz érezhető. Tiszta, idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pannónia pecsenye tört burgonyával  (7 + 18 dkg  /adag)

Külső megjelenés:

A pannónia pecsenyében megfelelő arányban találhatóak borsószemek, szalonnadarabok és kolbászkarikák. A hús egyenletes vastagságú. A paprikás szaft egységes, tetszetős megfejelenésű. A szaft mennyisége elegendő.

A tört burgonya sárgás színú.

Állomány:

Pannónia pecsenye: A hús jól rágható, de rágósabb kötőszöveti részt tartalmaz. A szósz, jellegének megfelelő sűrűségű, kissé zsíros. A zöldborsó kellően árfőtt.

Tört burgonya: állománya megfelelő, kellően átfőtt és egyenletesen tört, nem vizes.

Illat:

A pecsenye illata jellegzetes, harmonikus, füstölt. A burgonya aromás, jellegzetes harmonikus. A fogás illata tiszta, idegen szagól mentes.

Íz:

A pecsenye íze jellegzetes, a szaft harmonizál a borsóval és a hússal, kissé zsíros. A burgonya jellegzetes.

A fogás tiszta, idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Részletes anyaghányad 100 adagra:

Vegyes gyümölcsleves
Tejszín 1 l
Liszt 0,6 kg
Kristálycukor 1,5 kg
Vaníliás cukor 0,5 kg
Őrölt fahéj 0,08 kg
Szegfűszeg, őrölt 0,08 kg
Só 0,5 kg
Almacsík mirelit 1,5 kg
Meggy mirelit 2 kg
Szilva mirelit 1,5 kg
Citromlé 0,1 l

Pannónia pecsenye
Sertés karaj 5 kg
Füstölt kenyérszalonna 0,5 kg
Parasztkolbász 1 kg
Olaj 1,5 l
Liszt 1 kg
Őrölt feketebors 0,08 kg
Fűszerpaprika 0,5 kg
Só 1 kg
Ételízesítő 0,5 kg
Fokhagymakrém 0,4 kg
Vöröshagyma 0,55 kg
Zöldborsó mirelit 1 kg
Lecsó konzerv 0,6 kg

Tört burgonya
Burgonya 2 kg
Olaj 0,4 l
Rama 0,6 kg
Só 0,2 kg


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >