Hajdú-Bihar megye – 19. számú vizsgálat – Gönczy Pál Diákétterem - Debrecen
Hajdú-Bihar megye – 19. számú vizsgálat – Gönczy Pál Diákétterem - Debrecen
19. számú vizsgálat – (főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Gönczy Pál Diákétterem
(4225 Debrecen, Gönczy Pál utca 1-3.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 16,5 |
Menü: Vegyes gyümölcsleves, Pannónia pecsenye tört burgonyával
Mintavétel ideje: 2017. november 22.
Mintavételi alap : 1125 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: általános iskola
Üzemeltető: SÖRPARK Vendéglátó, Kereskedelmi és Korlátolt Felelősségű
Társaság
Részletes érzékszervi minősítés:
Vegyes gyümölcsleves (2 dl/adag)
Külső megjelenés: | Az alaplé erősen barnás árnyalatú, fűszerek lárhatóak benne (őrölt fahéj). A gyümölcsdarabok nem egyenletes méretűek, de beazonosíthatóak. |
Állomány: | A gyümölcsök különböző mértékben főttek. Egy részük szétfőtt (szilva) , míg a körte, alma kemény maradt. |
Illat: | Kevésbé jellegeztes, a liszt és a fahéj illata dominál. Nem harmonikus, a fahéj elnyomja a gyümölcsök illatát. Tiszta, idegen szagtól mentes. |
Íz: | A fahéj elnyomja a gyümölcsök ízét. Erőteljesen édes ízű,intenzív sós utóíz érezhető. Tiszta, idegen íztől mentes. |
Pannónia pecsenye tört burgonyával (7 + 18 dkg /adag)
Külső megjelenés: |
A pannónia pecsenyében megfelelő arányban találhatóak borsószemek, szalonnadarabok és kolbászkarikák. A hús egyenletes vastagságú. A paprikás szaft egységes, tetszetős megfejelenésű. A szaft mennyisége elegendő. A tört burgonya sárgás színú. |
Állomány: |
Pannónia pecsenye: A hús jól rágható, de rágósabb kötőszöveti részt tartalmaz. A szósz, jellegének megfelelő sűrűségű, kissé zsíros. A zöldborsó kellően árfőtt. Tört burgonya: állománya megfelelő, kellően átfőtt és egyenletesen tört, nem vizes. |
Illat: |
A pecsenye illata jellegzetes, harmonikus, füstölt. A burgonya aromás, jellegzetes harmonikus. A fogás illata tiszta, idegen szagól mentes. |
Íz: |
A pecsenye íze jellegzetes, a szaft harmonizál a borsóval és a hússal, kissé zsíros. A burgonya jellegzetes. A fogás tiszta, idegen íztől mentes. |
Részletes anyaghányad 100 adagra:
Vegyes gyümölcsleves
Tejszín 1 l
Liszt 0,6 kg
Kristálycukor 1,5 kg
Vaníliás cukor 0,5 kg
Őrölt fahéj 0,08 kg
Szegfűszeg, őrölt 0,08 kg
Só 0,5 kg
Almacsík mirelit 1,5 kg
Meggy mirelit 2 kg
Szilva mirelit 1,5 kg
Citromlé 0,1 l
Pannónia pecsenye
Sertés karaj 5 kg
Füstölt kenyérszalonna 0,5 kg
Parasztkolbász 1 kg
Olaj 1,5 l
Liszt 1 kg
Őrölt feketebors 0,08 kg
Fűszerpaprika 0,5 kg
Só 1 kg
Ételízesítő 0,5 kg
Fokhagymakrém 0,4 kg
Vöröshagyma 0,55 kg
Zöldborsó mirelit 1 kg
Lecsó konzerv 0,6 kg
Tört burgonya
Burgonya 2 kg
Olaj 0,4 l
Rama 0,6 kg
Só 0,2 kg