null Hajdú-Bihar megye- 1. számú vizsgálat-Debrecen-Fazekas Mihály Gimnázium

megye- 1. számú vizsgálat-Debrecen-Fazekas Mihály Gimnázium

megye- 1. számú vizsgálat-Debrecen-Fazekas Mihály Gimnázium

1.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Fazekas Mihály Gimnázium (4032 Debrecen, Hatvan u. 44.)

 

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Daragaluska leves, vadas szelet spagettivel

 

Mintavétel ideje: 2015.10.06.

Napi adag: 1989 adag/ebéd

Főzőkonyha: Sörpark Kft. (Debrecen, Árvalányhaj u. 10.)

Részletes érzékszervi minősítés:

 Daragaluska leves, 3 dl/adag

 

Külső megjelenés:

Halványsárga, tiszta, opálos lében, közel egyenletes méretű sárgarépa csíkok, fehérrépa-, karalábé kockák, és hosszúkásra szaggatott, csontfehér színű daragaluskák. Alján zöldfűszer foszlányok és bors látható. Tetején halványsárga zsírcseppek.

Állomány:

A lé vízszerűen, hígan folyó.

A zöldségek puhák, jól átfőttek.

A galuska egyenletesen főtt, puha.

Illat:

Tiszta, harmonikus, zöldséges.
Idegen szagtól mentes.

Íz:

Harmonikus, kellemesen fűszeres, az átfőtt zöldségek íze jól érződik.

 

Vadas szelet (6.5 dkg/adag) spagettivel (25 dkg/adag)

 

Külső megjelenés:

Kb. 0,5 cm vastag, szürkés-drapp, jól tisztított, tenyérnyi nagyságú sertés karajszelet, rajta sárgás-barna színű, reszelt sárgarépa, fehérrépa darabokkal, borssal kevert mártás.

A spagetti tészta jellegzetes henger alakú, törtfehér színű.

Állomány:

A hús kellően átfőtt, puha, rágási maradék nincs.

A mártás kellően sűrű, csomómentes.

A tészta jól átfőtt, nem összetapadó, jellegzetesen rugalmas.

Illat:

Jellegzetes, harmonikus, a mártás enyhén savanykás illata jól érződik.

Íz:

A hús megfelelően fűszerezett, ízletes.

A mártás kellően mustáros, édeskés, a főtt zöldségek íze jól érződik. A tészta jól ízesített.
Összhatásában kellemes, harmonikus, ízletes. Idegen íztől mentes.

 

Gyümölcs (alma), 1db/adag

Külső megjelenés:

 

5-6 cm átmérőjű pirosas zöldes, szabályos formájú alma.

Sérülésmentes, fényes héjú.

Állomány:

Kemény, ropogós héj, kissé kásás, zaftos gyümölcshús.

Illat:

A fajtára jellemző kellemes, jellegzetes édeskés illat.

Idegen szagtól mentes

Íz:

Zamatos, édeskés, kissé savanykás íz.

Idegen íztől mentes.

 

 

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Daragaluska leves

csont

gyökér

vöröshagyma

petrezselyemzöld (mirelit)

bors, fekete őrölt

sárgarépa

búzadara

tojás

zeller

ételízesítő

karalábé

 

Vadas sertésszelet

mustár

liszt

sárgarépa

tejföl 20%

gyökér

zeller

bors, fekete, őrölt

babérlevél

olaj (napraforgó)

kristálycukor

ételízesítő (delikát)

citromlé

vöröshagyma

 

Spagetti

spagetti tészta

olaj (napraforgó)

Alma

 


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >