null Fémdarabot találtak croissantban

Fémdarabot találtak croissantban

2016. április 22, péntek

Az Európai Unió élelmiszerekre és takarmányokra vonatkozó gyors veszélyjelző rendszerén (RASFF) április 22-én érkezett riasztás szerint fémdarabot találtak a lengyel előállítású 7DAYS Croissant termékben. Az érintett tételből Magyarországra is érkezett, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) arra kéri a vásárlókat, hogy a terméket ne fogyasszák el.

A mai napon hivatalunkhoz eljuttatott felhívás szerint az esetlegesen érintett termékek minőség-megőrzési ideje 2016. április 22. Az üzletek polcain tehát nagy valószínűséggel már nem találhatóak meg.

A NÉBIH felhívja a vásárlók figyelmét, hogy amennyiben korábban vásároltak ebből a lengyel előállítású tételből, úgy semmiképp ne fogyasszák el.

A termékvisszahívás kizárólag az alábbi azonosító adatokkal rendelkező termékeket érinti:

Termék neve: 7DAYS Croissant with cocoa cream filling

Minőségmegőrzési idő: 22/04/2016

Kiszerelés: Family Pack 5x37g

 

A NÉBIH javasolja továbbá a vásárlóknak, hogy rendszeresen ellenőrizzék a termékek felhasználását megelőzően a korábban vásárolt, otthon tartott élelmiszerek minőség-megőrzési illetve fogyaszthatósági idejét.

 

Riasztás kódja: 2016.0495

További információ a RASFF Portálon található.

Kapcsolódó tartalmak:
Közlemény letölthető formában


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >