null Fejér megye- 8. vizsgálat - Székesfehérvár - Teleki Általános Iskola

Fejér megye- 8. vizsgálat - Székesfehérvár - Teleki Általános Iskola

Fejér megye- 8. vizsgálat - Székesfehérvár - Teleki Általános Iskola

8. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Teleki Általános Iskola (8000 Székesfehérvár, Sziget u. 1.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN
MEGFELELT

átlag
feletti

átlagos

átlag
alatti

nem
megfelelő

Menü: Szilvaleves, Firenzei töltött csirke + karottás rizs, Mátaszéki sertésapró + rizs

Mintavétel ideje: 2013. április 23.
Napi adag: 585 adag/leves, 285 adag, 300 adag/ebéd

Főzőkonyha: Teleki Általános Iskola Főzőkonyha
(Bakos és Társai Bt.)


Részletes érzékszervi minősítés:

Szilvaleves (0,25 l/adag)

Külső megjelenés:

Halvány rózsaszínű lében megfelelő mennyiségű egész és felezett szilva szemek találhatók. A leves felszínén sötétbarna fűszerszemcsék és apró fehér pöttyök láthatók.

Állomány:

Az alaplé jellegzetes sűrűségű, a szilva szemek puhák, kissé túlfőttek.

Illat:

Jellegzetes, kellemes, a szilva és a fahéj illata jól érződik. idegen szagtól mentes.

Íz:

Kellemesen édeskés, fahéjas, gyümölcsös. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • Szilva befőtt
  • tejföl 12%
  • cukor
  • búzaliszt
  • citrom
  • fahéj

Firenzei töltött csirke + karottás rizs (0,15 kg csirke + 0,19 kg rizs/adag)

Külső megjelenés:

Egy darab bőrös, töltött csirke felsőcomb darab. A bőrös rész barna színűre sült, a töltelék a fűszerektől halványzöldes árnyalatú, a hús világosbarna, a csont mentén vöröses-barna. A rizs egyenletes tört fehér színű, hosszúkás alakú, különálló szemű, benne vékony szeletekre vágott sárgarépa és apró zöld színű fűszerdarabkák találhatók.

Állomány:

A hús jól átsült, lédús, a rizs jól átfőtt, különálló, nem ragacsos, a sárgarépa kellően főtt, a töltelék jól összeálló, puha.

Illat:

Összhatásában harmonikus sült húsra és fűszeres töltelékre jellemző illatú. A főtt rizs, jellegzetes illata mellett, kellemes főtt sárgarépa illata érezhető. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Fűszeres, sült csirkehúsra és töltelékre jellemző ízű. A főtt rizs és a sárgarépa jellegzetes, tiszta ízű. Magas élvezeti értékű. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • csirkecomb
  • kenyér
  • fagyasztott spenót
  • tojás
  • olaj
  • petrezselyemzöld
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • feketebors
  • rizs
  • sárgarépa
  • olaj
  • petrezselyemzöld

Mátaszéki sertésapró + rizs (0,1 l sertésapró + 0,19 kg rizs/adag)

Külső megjelenés:

Narancssárgás- pirosas színű szószban közel azonoa nagyságú, barna színű húskockák, gomba szeletek, néhány piros színű paprika darab és zöld színű fűszerdarabkák láthatók. A rizs egyenletes tört fehér színű, hosszúkás alakú, különálló szemű. 

Állomány:

A szósz megfelelő sűrűségű, a hús puha, nem rágós, a gomba jellegzetesen rugalmas, a rizs jól átfőtt, különálló, nem ragacsos.

Illat:

Kellemesen fűszeres, paprikás, gombás, kapros illatú. A főtt rizs jellegzetes illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Harmonikus, ízletes. Kapros, gombás, tejfölös ízű. Magas élvezeti értékű. A főtt rizs jellegzetes, tiszta ízű. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • közepes zsírtartalmú sertéshús
  • csiperke
  • tejföl 12%
  • vöröshagyma
  • olaj
  • kapor
  • rizs
  • olaj
  • vöröshagyma

Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >