Fejér megye- 6. vizsgálat - Székesfehérvár - Zentai Általános Iskola
Fejér megye- 6. vizsgálat - Székesfehérvár - Zentai Általános Iskola
6. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Zentai Általános Iskola (8000 Székesfehérvár, Zentai út 8.)
A menü minősítése:
kiválóan |
átlag |
ÁTLAGOS |
átlag |
nem |
|
Menü: Csurgatott tojásleves, paradicsomos húsgombóc főtt burgonyával Mintavétel ideje: 2013. március 19. Főzőkonyha: Rostási Hagyományos Konyha Kft. |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Csurgatott tojásleves (0,275 l/adag)
Külső megjelenés: |
Világosbarna lében kellő mennyiségű drapp színű csurgatott tojás darabok, felületén piros- narancssárga színű zsírcseppek láthatók. |
Állomány: |
Hígan folyó, opálos. |
Illat: |
Kissé jellegtelen, kissé üres. Rántás és ételízesítő illatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Kissé jellegtelen, üres, kissé sós, ételízesítő ízű. |
Részletes összetétel: |
|
Paradicsomos húsgombóc, főtt burgonyával (0,16 l paradicsommártás, 1 db húsgombóc, 0,15 kg burgonya)
Külső megjelenés: |
Az 1 db húsgombóc kb. 5 cm átmérőjű, közel gömbölyű, darált húspép és rizsszemek keveréke. Jellegzetes piros színű, fényes mártás. Sárga színű, különböző nagyságú főtt burgonyakocka. |
Állomány: |
A mártás sűrű, csomómentes, a burgonya kellően puha, nem szétfőtt, a gombóc összeálló, jól átfőtt, nem széteső. |
Illat: |
A mártás jellegzetes, savanykás. A húsgombóc főtt hús hús, főtt rizs illatú, kevésbé fűszeres. A főtt burgonya jellegzetes, tiszta. |
Íz: |
A paradicsommártás jellegzetes, kellemesen savanykás és édeskés, a főtt burgonya zamatos, ízletes, kellően sós. A húsgombóc harmonikus, nem túlfűszerezett. |
Részletes összetétel: |
|