Fejér megye-38.számú vizsgálat-Comenius Ált. Isk.
Fejér megye-38.számú vizsgálat-Comenius Ált. Isk.
38.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Comenius Ált. Isk. (8000 Székesfehérvár, Óvoda utca 4.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
átlagos |
ÁTLAG ALATTI |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.02.03. Napi adag: 140 adag/ebéd Főzőkonyha: Gastro Chef 2001 Kft Comenius Ált. Isk. (8000 Székesfehérvár, Óvoda utca 4.) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Fokhagymakrém leves (2,5 dl)
Külső megjelenés: |
Krémszínű egynemű alaplé felületén apró zsírcseppekkel, zöldfűszer darabok, apró fekete fűszerszemcsék valamint apró répa darabok láthatóak benne. |
Állomány: |
Megfelelően sűrűn folyó, krémes. A zöldség megfelelően pürésített, egyneműsített, nem csomós, sima. |
Illat: |
Fokhagymás, túlzottan ételízesítő illatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Erősen ételízesítő ízű és a sűrítőanyag íze is dominánsan érezhető. Megfelelően sós. Idegen íztől mentes. |
Lecsós virsli tarhonyával (20 dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Jellegzetesen pirított, világossárgától a sötétbarnáig terjedő színű gépi tarhonya, többségében különálló szemek. Paprika-paradicsom-hagyma valamint egyenletes nagyságú virsli karikák fűszerpaprikától színezett szószban. |
Állomány: |
A tarhonya kellően átfőtt, rugalmas. A virsli szétfőtt, puha kenőcsös állagú. A szószt felszívta a tarhonya.. |
Illat: |
Pirított tarhonyára jellemző, mely elnyomja a többi összetevő illatát. Virslis lecsóra nem emlékeztető, jellegtelen. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Jellegtelen, lecsóra nem jellemző ízű, sótlan. A tarhonya íze elnyomja a többi összetevő ízét. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Fokhagymakrém leves fokhagyma Búzaliszt só Margarin (sütő) Olaj (napraforgó) Petrezselyemlevél (szárított) Frissföl 12%
Lecsós virsli tarhonyával Bors Fokhagyma Fűszerpaprika Lecsó, natúr (konzerv) Só Virsli Vöröshagyma olaj tarhonya |