null Fejér megye-35.számú vizsgálat-Gesztenyesori Általános Iskola

Fejér megye-35.számú vizsgálat-Gesztenyesori Általános Iskola

Fejér megye-35.számú vizsgálat-Gesztenyesori Általános Iskola

35.számú vizsgálat - Mintavétel helye (főzőkonyha):

Gesztenyesori Általános Iskola (8136 Lajoskomárom, Gesztenyesor u. 4.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: csirke raguleves, spagetti carbonara, banán

 

Mintavétel ideje: 2015.11.30.

Napi adag: 280 adag/ebéd

Főzőkonyha: ua.

Részletes érzékszervi minősítés:

Csirke raguleves (250 ml/adag)

 

Külső megjelenés:

Sárgás színű, enyhén opálos, tetején zsiradékcseppek úsznak kellő mennyiségben és arányos elosztásban. Sárgarépa és petrezselyemgyökér 1x0,5 cm méretű, egyenletes nagyságú. Zöldborsót is tartalmaz.

A zöldségek között apró vöröshagymadarabok láthatóak. A levesbetét betűtészta. A hús csirke aprólék bőrrel, világosbarna színű.

Állomány:

Megfelelően hígan folyó a leves, homogén, megfelelő sűrűségű.A tészta kissé túlfőtt. A hús is megfelelően átfőtt, puha.

Illat:

Jellegzetes, harmonikus, húsos- zöldséges-borsós illat. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, harmonikus, húsos- zöldséges-borsós íz. Idegen íztől mentes.

 

Spagetti carbonara (700 g/adag)

 

Külső megjelenés:

Azonos méretű, sárga színű penne tészta, megfelelő mennyiségű-, szürkésdrapp színű szószban. Apró fűszerdarabkák és apró kockákra vágott hústermék látható a szószban.

Tetején zsírcseppek, fűszerszemcsék és zöldfűszer darabok úsznak. Tetején pirospaprikától színezett szaftban 2x2 cm barna színű húsdarabokat tartalmaz.

Állomány:

A tészta rugalmas, jól átfőtt, nem ragad, a hústermék puha, átfőtt. A szósz megfelelően sűrű, nem csomós.

Illat:

Enyhén füstös illat érezhető, dominál. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Füstös-, de leginkább jellegtelen ízű. Idegen íztől mentes.

 

Banán (1 db/adag)

 

Külső megjelenés:

1 db, 4x20 cm ép, egészséges. Foltoktól mentes. Kocsány ép, nem törött. Héja ép, élénksárga színű. A gyümölcshús világossárga színű.

Állomány:

A banán megfelelően kemény. A héj nem ráncos. A gyümölcshús krémes állagú, nincs kiszáradva.

Illat:

Jellegzetes, tiszta illat. Aromás. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Harmonikus, édeskés-, érett gyümölcsre jellemző, aromás, tiszta, zamatos íz. Idegen íztől mentes.

 

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Csirke raguleves

csirkemell

csirkecomb

zöldborsó

sárgarépa

vöröshagyma

petrezselyemgyökér

zellergumó

étolaj

petrezselyem zöldje

fokhagyma

bors

rozmaring

 

Carbonara spagetti

spagetti tészta

gépsonka

sajt, trappista

tej

búzaliszt

margarin

étolaj

petrezselyem zöldje

füstölt tarja, főtt

 


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >