Fejér megye-31.számú vizsgálat-Kodály Általános Iskola
Fejér megye-31.számú vizsgálat-Kodály Általános Iskola
31.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Kodály Általános Iskola (8000 Székesfehérvár, Béke tér 4.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Menü: Húsleves eperlevéllel, főtt sertéskaraj, fahéjas szilvamártás, pirított dara
Mintavétel ideje: 2015.11.10. Napi adag: 735 adag/ebéd Főzőkonyha: Rostási Hagyományos Konyha Vendéglátóipari Kft. (8000 Székesfehérvár, Seregélyesi út. 88-90.) |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Húsleves eperlevéllel (250 ml/adag)
Külső megjelenés: |
Alaplé: Halványsárga, opálos, zsiradékréteg nem látható, vízszerű. Zöldségek: Sárgarépa, zeller egyenetlen darabokra vágva. Levesbetét: Eperlevél, sárgás-fehér színű. |
Állomány: |
Hígan folyó alaplé, zöldségek megfelelően megfőttek, a levesbetét kissé túlfőtt. |
Illat: |
Jellegtelen, a zöldséges illat elnyomja a többi összetevő illatát. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Jellegtelen ízű, a zöldségek íze elnyomja a többi összetevő ízét. Idegen íztől mentes. |
Főtt sertéskaraj (1 szelet/adag)
Külső megjelenés: |
1 db 5x8 cm nagyságú, 0,5 cm vastag, világosbarna színű szelet. Termékre jellemző alakú. |
Állomány: |
Megfelelően megfőtt, száraz, szálkásan bomló. Csontszilánkot nem tartalmaz |
Illat: |
Harmonikus, főtt hús illatú, idegen szagtól mentes |
Íz: |
Főtt hús ízű, aromaszegény, jellegtelen, íztelen. Idegen íztől mentes. |
Fahéjas szilvamártás (120 ml), pirított dara
Külső megjelenés: |
Egyöntetűen világos-barnás drappos színű a dara, égett szemcséket nem tartalmaz. A mártás mályva színű, fényes, fél szilvákat tartalmaz. |
Állomány: |
A rizs nem egyenletesen megfőtt. A hús és a zöldbab megfelelően átfőtt, a szaft megfelelő sűrűségű. |
Illat: |
Dara: Tiszta, darára jellemző illat. Mártás: Fahéjas, édeskés, gyümölcsös harmonikus illatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Dara: Nyers, sótlan, jellegtelen ízű. Mártás: Édes, fahéja, harmonikus. Idegen íztől mentes |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Húsleves bors, egész fekete fokhagyma gyökér karalábé kelkáposzta paradicsomkonzerv sűrítmény sárgarépa só vöröshagyma zeller, gumós eperlevél tészta
Főtt sertéskaraj sertéshús, szeletnek
Fahéjas szilvamártás fahéj, őrölt liszt, búza, finom porcukor só szegfűszeg, őrölt szilva tejföl, 20% tejszín, 30%
Pirított dara búzadara olaj só |