Fejér megye- 3. vizsgálat - Ercsi - Eötvös József Általános Iskola
Fejér megye- 3. vizsgálat - Ercsi - Eötvös József Általános Iskola
3. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Eötvös József Általános Iskola (Ercsi)
A menü minősítése:
kiválóan |
átlag |
ÁTLAGOS |
átlag |
nem |
|
Menü: Tojásleves, sárgaborsó főzelék, füstölt főtt tarja Mintavétel ideje: 2013. február 26. Főzőkonyha: Junior Vendéglátó Zrt. 66. számú üzem |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Tojásleves (0,3 l/adag)
Külső megjelenés: |
Halvány világos barnás-sárga alaplében különböző méretű csurgatott tojás darabok, néhány zöld fűszerdarab, felületén paprikától színezett narancsos színű zsírcseppek láthatók. |
Állomány: |
A leves jellegzetes sűrűségű. |
Illat: |
Nem jellegzetes, ételízesítőre emlékeztető illatú. |
Íz: |
Nem harmonikus, jellegtelen, üres, fűszerszegény, az ételízesítő jellegzetes íze dominál. |
Részletes összetétel: |
|
Sárgaborsó főzelék (0,3 l/adag)
Külső megjelenés: |
Jellegzetes barnás-sárga színű főzelékalapban különböző nagyságú sárgaborsó darabok és sok, apró, fekete színű szemcsék láthatók. |
Állomány: |
A főzelékalap megfelelő sűrűségű, a sárgaborsó darabok többségében puhára főttek, néhány szem kissé kemény, kevésbé átfőtt. |
Illat: |
Jellegzetes, de kissé gyengébb intenzitású. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Jellegzetes, kellemesen fűszeres. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
|
Füstölt főtt tarja (0,07 kg/adag)
Külső megjelenés: |
Ovális alakú, kb. 3 mm vastagságú szelet. A sötétrózsaszín húsos rész drapp színű zsírszövettel átszőtt. |
Állomány: |
Jellegzetes. |
Illat: |
Jellegzetes, enyhén füstölt, de kevésbé friss illatú. |
Íz: |
Összhatásában kevésbé harmonikus, kevésbé friss, enyhén füstölt, megfelelően sós. |
Részletes összetétel: |
Füstölt, főtt tarja |