null Fejér megye- 2. vizsgálat - Székesfehérvár - Vasvári Általános Iskola

Fejér megye- 2. vizsgálat - Székesfehérvár - Vasvári Általános Iskola

Fejér megye- 2. vizsgálat - Székesfehérvár - Vasvári Általános Iskola

2. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Vasvári Általános Iskola (8000 Székesfehérvár, György Oszkár tér 3.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

ÁTLAG
FELETTI

átlagos

átlag
alatti

nem
megfelelő

Menü: Zelleres paradicsomleves betűtésztával, burgonyafőzelék, almás pulyka vagdalt

Mintavétel ideje: 2013. február 19.
Napi adag: 224 adag/ebéd

Főzőkonyha: Sodexo Magyarország Kft. Nemes Nagy Ágnes Diák étterem
(8000 Székesfehérvár, Károly János út 38.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zelleres paradicsomleves betűtésztával (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Paradicsompiros színű levesben kellő mennyiségű törtfehér színű betű tészta található. A leves felületén apró zsírcseppek láthatók.

Állomány:

A leves megfelelő sűrűségű, a tészta jól átfőtt.

Illat:

Jellegzetes, paradicsomos illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Kellemes, paradicsomos, édeskés, savanykás. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • Liszt
  • Kristálycukor, száraztészta (vegyes)
  • Zeller kocka (mirelit)
  • Vöröshagyma kocka (mirelit)
  • Paradicsom püré (konzerv)
  • Olaj (napraforgó)

Burgonyafőzelék (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Halvány narancssárga színű főzelékalapban kisebb-nagyobb kockákra vágott burgonya, apró, fekete és piros fűszerszemcsék láthatók.

Állomány:

A főzelék csomómentes, megfelelő sűrűségű, a burgonya kockák kellően átfőttek.

Illat:

A főzelék jellegzetes, enyhén savanykás, tejfölös, kellemes babérlevél illatú.

Íz:

Kellemesen savanykás, tejfölös, fűszeres, megfelelően sós ízű.

Részletes összetétel:

  • Liszt
  • Vöröshagyma kocka (mirelit)
  • Babérlevél, feketebors (őrölt)
  • Olaj (napraforgó)
  • Burgonya (tisztított)
  • Ecet 20%-os
  • Tejföl 12 %

Almás pulyka vagdalt (1 szelet/adag)

Külső megjelenés:

A vagdalt kb. 8 cm hosszúságú, 5 cm szélességű, 3 cm vastagságú. Tetején aranybarnára sült kéreg látható. A vágásfelület világosbarna színű, benne törtfehér színű almadarabkák, apró, piros és fekete színű fűszerszemcsék láthatók.

Állomány:

A vagdalt külső rétege ropogós, belseje jól átsült, az összetevők eloszlása egyenletes.

Illat:

A vagdalt harmonikus, fűszeres sült húspép illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Harmonikus, kellően fűszeres, a húspép íze jól érződik. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • Tojás
  • Majoranna
  • Feketebors (őrölt)
  • Pirospaprika
  • Alma
  • Pulykacomb filé
  • Zsemle normál
  • Fokhagymakrém

Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >