null Fejér megye - 19. vizsgálat - Dunaújváros - Móra Ferenc Általános Iskola

Fejér megye - 19. vizsgálat - Dunaújváros - Móra Ferenc Általános Iskola

Fejér megye - 19. vizsgálat - Dunaújváros - Móra Ferenc Általános Iskola

19. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Móra Ferenc Általános Iskola (2400 Dunaújváros, Fáy András utca 14.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag
alatti

nem megfelelő

 

Menü: Gulyásleves, túrós, tejfölös metélt, zöld alma

Mintavétel ideje: 2014. december 2.
Napi adag: 105 adag/ebéd

Főzőkonyha:Zalagast Kft. (szh: 1119 Budapest Fehérvári út 85.) Dózsa Főzőkonyha (Dunaújváros Köztársaság út 14.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Gulyásleves (n.a. l/adag)

Külső megjelenés:

Pirospaprikától pirosas-narancssárgára színezett opálos alaplében közel egyenletes nagyságúra vágott sárgarépa és petrezselyemgyökér kockák láthatók, amelyek szétfőttek.

A burgonyakockák egyenletes nagyságúak. A hús is egyenletes nagyságú, de zsírjától nem kellően megfosztott.

Állomány:

A zöldségek túlfőttek, puhák, kellően megfőtt tészta és hús található a megfelelő sűrűségű lében. A hús mócsingos, zsírjától nem kellően megfosztott.

Illat:

Az ételre jellemző, harmonikus zöldséges-köményes-húsos illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Harmonikus íz világú, intenzív, megfelelően sós, megfelelően fűszerezett. Idegen íztől mentes.

 

Túrós, tejfölös metélt (n.a. /adag)

Külső megjelenés:

A sárgásfehér tészta különböző méretű, töredezett, csomókba összeálló fodros nagykocka, zsíradéktól fénylő felülettel.

Túró színe csontfehér, kisebb-nagyobb csomókba összeálló. A tejföl színe is csontfehér. A porcukorral egyenletesen szórt.

Állomány:

A tészta ragad, túlfőtt. Rágásnál a szájpadlásra tapad. Túró kisebb-nagyobb rögökbe összeálló, kelvirágra emlékeztető halmazokat alkot. A tejföl egyenletes és sima.

Illat:

Enyhén savanykás-édeskés illatú, az ételre jellemző. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegtelen ízű, nem kellően sós, nem kellően édes. A tejföl és túró íze üres. Idegen íztől mentes.

 

Zöld alma (n.a. /adag)

Külső megjelenés:

1 db sárgás-zöldes színű alma a fajtára jellemző barnás szemölcsökkel a felületén. Ép, egészséges, szabályos alakú.

Állomány:

Fajtájának megfelelően lédús, ropogós. A héj rágható, nem kemény.

Illat:

Jellegzetes, tiszta, édeskés-aromás illatú. Az érett gyümölcsre jellemző. Idegen szagtól mentes.

Íz:

A fajtára jellemzően édeskés-savanykás. Az érett gyümölcsre jellemző, tiszta, zamatos. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/anyaghányad:

Gulyásleves

sertéscomb csont nélkül, őrölt fekete bors, levesbetét, delikát, fűszerpaprika, étolaj, só, mirelit gyökér kocka, mirelit sárgarépa kocka, mirelit zeller kocka, burgonya, fokhagyma, vöröshagyma

 

Túrós metélt - túró - tejföl

 

száraztészta (különféle) étolaj, só, tehéntúró, tejföl, porcukor, 


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >