Fejér megye - 19. vizsgálat - Dunaújváros - Móra Ferenc Általános Iskola
Fejér megye - 19. vizsgálat - Dunaújváros - Móra Ferenc Általános Iskola
19. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Móra Ferenc Általános Iskola (2400 Dunaújváros, Fáy András utca 14.)
A menü minősítése:
kiválóan |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag |
nem megfelelő |
Menü: Gulyásleves, túrós, tejfölös metélt, zöld alma Mintavétel ideje: 2014. december 2. Főzőkonyha:Zalagast Kft. (szh: 1119 Budapest Fehérvári út 85.) Dózsa Főzőkonyha (Dunaújváros Köztársaság út 14.) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Gulyásleves (n.a. l/adag)
Külső megjelenés: |
Pirospaprikától pirosas-narancssárgára színezett opálos alaplében közel egyenletes nagyságúra vágott sárgarépa és petrezselyemgyökér kockák láthatók, amelyek szétfőttek. A burgonyakockák egyenletes nagyságúak. A hús is egyenletes nagyságú, de zsírjától nem kellően megfosztott. |
Állomány: |
A zöldségek túlfőttek, puhák, kellően megfőtt tészta és hús található a megfelelő sűrűségű lében. A hús mócsingos, zsírjától nem kellően megfosztott. |
Illat: |
Az ételre jellemző, harmonikus zöldséges-köményes-húsos illatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Harmonikus íz világú, intenzív, megfelelően sós, megfelelően fűszerezett. Idegen íztől mentes. |
Túrós, tejfölös metélt (n.a. /adag)
Külső megjelenés: |
A sárgásfehér tészta különböző méretű, töredezett, csomókba összeálló fodros nagykocka, zsíradéktól fénylő felülettel. Túró színe csontfehér, kisebb-nagyobb csomókba összeálló. A tejföl színe is csontfehér. A porcukorral egyenletesen szórt. |
Állomány: |
A tészta ragad, túlfőtt. Rágásnál a szájpadlásra tapad. Túró kisebb-nagyobb rögökbe összeálló, kelvirágra emlékeztető halmazokat alkot. A tejföl egyenletes és sima. |
Illat: |
Enyhén savanykás-édeskés illatú, az ételre jellemző. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Jellegtelen ízű, nem kellően sós, nem kellően édes. A tejföl és túró íze üres. Idegen íztől mentes. |
Zöld alma (n.a. /adag)
Külső megjelenés: |
1 db sárgás-zöldes színű alma a fajtára jellemző barnás szemölcsökkel a felületén. Ép, egészséges, szabályos alakú. |
Állomány: |
Fajtájának megfelelően lédús, ropogós. A héj rágható, nem kemény. |
Illat: |
Jellegzetes, tiszta, édeskés-aromás illatú. Az érett gyümölcsre jellemző. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
A fajtára jellemzően édeskés-savanykás. Az érett gyümölcsre jellemző, tiszta, zamatos. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/anyaghányad: |
Gulyásleves sertéscomb csont nélkül, őrölt fekete bors, levesbetét, delikát, fűszerpaprika, étolaj, só, mirelit gyökér kocka, mirelit sárgarépa kocka, mirelit zeller kocka, burgonya, fokhagyma, vöröshagyma
Túrós metélt - túró - tejföl
száraztészta (különféle) étolaj, só, tehéntúró, tejföl, porcukor, |