Fejér megye- 12. vizsgálat - Dunaújváros - Lórántffy Zsuzsa Szakközépiskola
Fejér megye- 12. vizsgálat - Dunaújváros - Lórántffy Zsuzsa Szakközépiskola
12. számú vizsgálat Mintavétel helye (tálalókonyha):
Lórántffy Zsuzsa Szakközépiskola (Dunaújváros, Radnóti u. 6.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem megfelelő |
|
Menü: Paradicsomleves, Paprikás burgonya, Káposztasaláta Mintavétel ideje: 2013. június 18. Napi adag: 16 adag/ebéd Főzőkonyha: Zalagast Kft. Dunaffer Főzőkonyha (2400 Dunaújváros, Apáczai Cs. J. u. 13.) |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Paradicsomleves (0,3 l/adag)
Külső megjelenés: |
Jellegzetes barnás-piros színű alaplében kellő mennyiségű törtfehér színű betűtészta, tetején apró narancssárga zsíradékcseppek. |
Állomány: |
A leves jellegzetes sűrűségű. A tészta kissé túlfőtt. |
Illat: |
A paradicsom illat gyengén érezhető. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Túlédesített, a paradicsom íz gyengén érezhető. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
|
Paprikás burgonya (30 dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Narancssárga színű alapban különböző méretű cikkekre vágott burgonya, karikára vágott virsli és fekete, piros fűszerszemcsék. Nem tetszetős. |
Állomány: |
Az alaplé jellegzetes sűrűségű, a burgonya és a virsli kellően átfőtt. |
Illat: |
Gyengén fűszeres, a burgonya illata dominál. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Kevésbé harmonikus, főtt burgonya ízű, túlsózótt. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
|
Káposzta saláta (8 dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Világossárga színű, különböző méretű csíkokra és darabokra szeletelt káposzta, néhány hagymakarika opálos lében. |
Állomány: |
A káposzta jellegének megfelelően ropogós. |
Illat: |
Ecetes, káposztás illatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Kevésbé harmonikus, túlzottan savanyú. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
|