null Fejér megye- 11. vizsgálat - Gárdony - Gárdonyi Általános Iskola

Fejér megye- 11. vizsgálat - Gárdony - Gárdonyi Általános Iskola

Fejér megye- 11. vizsgálat - Gárdony - Gárdonyi Általános Iskola

11. számú vizsgálat-Mintavétel helye (tálalókonyha):

Gárdonyi Általános Iskola

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem megfelelő

Menü: Daragaluska leves, kelkáposztafőzelék, natúr sült csirkemell

Mintavétel ideje: 2013.június 4.

Napi adag: 109 adag/ebéd

Főzőkonyha: Gárdony Város Polgármesteri Hivatal Konyha

Részletes érzékszervi minősítés:

Daragaluska leves (3 dl)

Külső megjelenés:

Sárga színű alaplében, sárgarépa karikák, fehérrépa kockák, és különböző nagyságú, törtfehér színű daragaluska. A leves felületén apró, narancsszínű zsiradék cseppek és zöld fűszerdarabkák láthatók. A lében sok apró, szétfőtt daragaluska darabka látható.

Állomány:

Az alaplé jellegzetes sűrűségű, opálos. A zöldségek kellően átfőttek. A nagyobb méretű daragaluska darabok belseje kevésbé átfőtt, a kisebb méretűek túlfőttek.

Illat:

Jellegzetes, idegen szagtól mentes.

Íz:

Kissé jellegtelen, kissé sós, zsíros hatású. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • sárgarépa
  • gyökér
  • tojás
  • búzadara
  • delikát
  • petrezselyemzöld

Kelkáposzta főzelék (2,5 dl/adag)

Külső megjelenés:

Halvány narancssárga színű főzelékalapban burgonya kockák, és laskára vágott kelkáposzta darabok, piros és fekete fűszerszemcsék láthatók. 

Állomány:

A főzelékalap jellegzetesnél hígabb, a burgonya kockák kevésbé átfőttek, a kelkáposzta kissé nyers hatású. 

Illat:

Jellegzetes, kellemesen köményes. Idegen szagtól mentes. 

Íz:

Kevésbé ízletes, üres, sótlan, a fűszerek íze kevésbé érvényesül. Idegen íztől mentes. 

Részletes összetétel:

  • kelkáposzta
  • burgonya
  • liszt
  • pirospaprika
  • fokhagyma
  • őrölt kömény
  • kukoricakeményítő
  • étolaj

Natúr sült csirkemell (10-12 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Paprikától színezett, különböző méretű és formájú csirkehús darabok nem étvágygerjesztő módon darabolva.

Állomány:

A hús jól átsült, csirkemellre jellemzően kissé száraz. 

Illat:

Jellegzetes sült csirkehús illatú. Idegen szagtól mentes. 

Íz:

Sült csirkehúsra jellemző, kissé sós. Idegen íztől mentes. 

Részletes összetétel:

  • étolaj
  • csirkemell
  • csirkefűszer

Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >