Fejér megye- 11. vizsgálat - Gárdony - Gárdonyi Általános Iskola
Fejér megye- 11. vizsgálat - Gárdony - Gárdonyi Általános Iskola
11. számú vizsgálat-Mintavétel helye (tálalókonyha):
Gárdonyi Általános Iskola
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem megfelelő |
|
Menü: Daragaluska leves, kelkáposztafőzelék, natúr sült csirkemell Mintavétel ideje: 2013.június 4. Napi adag: 109 adag/ebéd Főzőkonyha: Gárdony Város Polgármesteri Hivatal Konyha |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Daragaluska leves (3 dl)
Külső megjelenés: |
Sárga színű alaplében, sárgarépa karikák, fehérrépa kockák, és különböző nagyságú, törtfehér színű daragaluska. A leves felületén apró, narancsszínű zsiradék cseppek és zöld fűszerdarabkák láthatók. A lében sok apró, szétfőtt daragaluska darabka látható. |
Állomány: |
Az alaplé jellegzetes sűrűségű, opálos. A zöldségek kellően átfőttek. A nagyobb méretű daragaluska darabok belseje kevésbé átfőtt, a kisebb méretűek túlfőttek. |
Illat: |
Jellegzetes, idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Kissé jellegtelen, kissé sós, zsíros hatású. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
|
Kelkáposzta főzelék (2,5 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Halvány narancssárga színű főzelékalapban burgonya kockák, és laskára vágott kelkáposzta darabok, piros és fekete fűszerszemcsék láthatók. |
Állomány: |
A főzelékalap jellegzetesnél hígabb, a burgonya kockák kevésbé átfőttek, a kelkáposzta kissé nyers hatású. |
Illat: |
Jellegzetes, kellemesen köményes. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Kevésbé ízletes, üres, sótlan, a fűszerek íze kevésbé érvényesül. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
|
Natúr sült csirkemell (10-12 dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Paprikától színezett, különböző méretű és formájú csirkehús darabok nem étvágygerjesztő módon darabolva. |
Állomány: |
A hús jól átsült, csirkemellre jellemzően kissé száraz. |
Illat: |
Jellegzetes sült csirkehús illatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Sült csirkehúsra jellemző, kissé sós. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
|