Csongrád megye-29.számú vizsgálat-Nagyapáti Károlyné (Vadgesztenye Vendéglő)
Csongrád megye-29.számú vizsgálat-Nagyapáti Károlyné (Vadgesztenye Vendéglő)
29.számú vizsgálat - Mintavétel helye (főzőkonyha):
Nagyapáti Károlyné (Vadgesztenye Vendéglő) (6795 Bordány, Kossuth utca 58.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.02.04. Napi adag: 220 adag/ebéd Főzőkonyha: Nagyapáti Károlyné (Vadgesztenye Vendéglő) (6795 Bordány, Kossuth utca 58.) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Fokhagymakrém leves, vajas galuskával (2,5 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Drapp színű, opálos lében kisebb és nagyobb méretű tört fehér színű galuskák találhatóak. Levét apró narancssárga sárgarépa darabkák tarkítják, felületét kevés apró zsiradékcsepp díszíti. |
Állomány: |
Leve kellően sűrű, a galuskák jól átfőttek, puhák. |
Illat: |
Jellegtelen, a galuska illata érezhető gyengén, minden idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Jellegtelen, fokhagymára jellemző íz nem érvényesül. A galuska íze jellegzetes. Minden idegen íztől mentes. |
Hentes tokány, rizzsel (20 dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Eltérő alakú és eltérő nagyságú (1-2 cm nagyságúak mellett akad 3×4×4 cm nagyságú darab is), barnás rózsaszínű, felületén sötét fűszerszemcsékkel tarkított húsdarabok, kb. 6 cm hosszú uborkákból vágott kb. 3-5 mm vékony jellegzetes zöld színű uborkaszeletek, valamint kb. 4-5 cm hosszú, vékonyra szeletelt sonka alkotja a húsételt,arányos mennyiségű áttetsző, világos színű lével. Tetején arányos mennyiségű zsiradék látható. Körete tört fehér színű, néhány barnás, illetve feketés végű szemmel vegyes rizsből készített főtt rizs. |
Állomány: |
Jellegzetes a hús és a sonka jól átfőtt, puha, az uborka ropogós, a rizs laza, könnyen szétrázható csomókba összeállt, jól átfőtt, rugalmas, kellően puha, felülete zsiradéktól enyhén fénylő. |
Illat: |
Összetevőkre jellemző, kellemes, harmonikusan fűszeres, uborkás, rizses, minden idegen szagtól mentes. |
Íz: |
A rizs jellegzetes, natúr, a hús kellemesen fűszerezett, harmonikus, minden idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Fokhagymakrém leves, vajasgaluskával fokhagyma só Margarin (sütő) Vöröshagyma Burgonya Liszt Tojás Zeller
Hentes tokány rizzsel Sertés lapocka Sonka Füstölt szalonna Csemege uborka Olaj Rizs |