null Csongrád megye-29.számú vizsgálat-Nagyapáti Károlyné (Vadgesztenye Vendéglő)

Csongrád megye-29.számú vizsgálat-Nagyapáti Károlyné (Vadgesztenye Vendéglő)

Csongrád megye-29.számú vizsgálat-Nagyapáti Károlyné (Vadgesztenye Vendéglő)

29.számú vizsgálat - Mintavétel helye (főzőkonyha):

Nagyapáti Károlyné (Vadgesztenye Vendéglő) (6795 Bordány, Kossuth utca 58.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Fokhagymakrém leves vajas galuskával, Hentes tokány, rizs

 

Mintavétel ideje: 2016.02.04.

Napi adag: 220 adag/ebéd

Főzőkonyha: Nagyapáti Károlyné (Vadgesztenye Vendéglő) (6795 Bordány, Kossuth utca 58.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Fokhagymakrém leves, vajas galuskával (2,5 dl/adag)

Külső megjelenés:

Drapp színű, opálos lében kisebb és nagyobb méretű tört fehér színű galuskák találhatóak. Levét apró narancssárga sárgarépa darabkák tarkítják, felületét kevés apró zsiradékcsepp díszíti.

Állomány:

Leve kellően sűrű, a galuskák jól átfőttek, puhák.

Illat:

Jellegtelen, a galuska illata érezhető gyengén, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegtelen, fokhagymára jellemző íz  nem érvényesül. A galuska íze jellegzetes. Minden idegen íztől mentes.

 

Hentes tokány, rizzsel (20 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Eltérő alakú és eltérő nagyságú (1-2 cm nagyságúak mellett akad 3×4×4 cm nagyságú darab is), barnás rózsaszínű, felületén sötét fűszerszemcsékkel tarkított húsdarabok, kb. 6 cm hosszú uborkákból vágott kb. 3-5 mm vékony jellegzetes zöld színű uborkaszeletek, valamint kb. 4-5 cm hosszú, vékonyra szeletelt sonka alkotja a húsételt,arányos mennyiségű áttetsző, világos színű lével. Tetején arányos mennyiségű zsiradék látható. Körete tört fehér színű, néhány barnás, illetve feketés végű szemmel vegyes rizsből készített főtt rizs.

Állomány:

Jellegzetes a hús és a sonka jól átfőtt, puha, az uborka ropogós, a rizs laza, könnyen szétrázható csomókba összeállt, jól átfőtt, rugalmas, kellően puha, felülete zsiradéktól enyhén fénylő.

Illat:

Összetevőkre jellemző, kellemes, harmonikusan fűszeres, uborkás, rizses, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

A rizs jellegzetes, natúr, a hús kellemesen fűszerezett, harmonikus, minden idegen íztől mentes.

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Fokhagymakrém leves, vajasgaluskával

fokhagyma

Margarin (sütő)

Vöröshagyma

Burgonya

Liszt

Tojás

Zeller

 

Hentes tokány rizzsel

Sertés lapocka

Sonka

Füstölt szalonna

Csemege uborka

Olaj

Rizs

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >