null Csongrád megye-29.számú vizsgálat-Nagyapáti Károlyné (Vadgesztenye Vendéglő)

Csongrád megye-29.számú vizsgálat-Nagyapáti Károlyné (Vadgesztenye Vendéglő)

Csongrád megye-29.számú vizsgálat-Nagyapáti Károlyné (Vadgesztenye Vendéglő)

29.számú vizsgálat - Mintavétel helye (főzőkonyha):

Nagyapáti Károlyné (Vadgesztenye Vendéglő) (6795 Bordány, Kossuth utca 58.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Fokhagymakrém leves vajas galuskával, Hentes tokány, rizs

 

Mintavétel ideje: 2016.02.04.

Napi adag: 220 adag/ebéd

Főzőkonyha: Nagyapáti Károlyné (Vadgesztenye Vendéglő) (6795 Bordány, Kossuth utca 58.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Fokhagymakrém leves, vajas galuskával (2,5 dl/adag)

Külső megjelenés:

Drapp színű, opálos lében kisebb és nagyobb méretű tört fehér színű galuskák találhatóak. Levét apró narancssárga sárgarépa darabkák tarkítják, felületét kevés apró zsiradékcsepp díszíti.

Állomány:

Leve kellően sűrű, a galuskák jól átfőttek, puhák.

Illat:

Jellegtelen, a galuska illata érezhető gyengén, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegtelen, fokhagymára jellemző íz  nem érvényesül. A galuska íze jellegzetes. Minden idegen íztől mentes.

 

Hentes tokány, rizzsel (20 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Eltérő alakú és eltérő nagyságú (1-2 cm nagyságúak mellett akad 3×4×4 cm nagyságú darab is), barnás rózsaszínű, felületén sötét fűszerszemcsékkel tarkított húsdarabok, kb. 6 cm hosszú uborkákból vágott kb. 3-5 mm vékony jellegzetes zöld színű uborkaszeletek, valamint kb. 4-5 cm hosszú, vékonyra szeletelt sonka alkotja a húsételt,arányos mennyiségű áttetsző, világos színű lével. Tetején arányos mennyiségű zsiradék látható. Körete tört fehér színű, néhány barnás, illetve feketés végű szemmel vegyes rizsből készített főtt rizs.

Állomány:

Jellegzetes a hús és a sonka jól átfőtt, puha, az uborka ropogós, a rizs laza, könnyen szétrázható csomókba összeállt, jól átfőtt, rugalmas, kellően puha, felülete zsiradéktól enyhén fénylő.

Illat:

Összetevőkre jellemző, kellemes, harmonikusan fűszeres, uborkás, rizses, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

A rizs jellegzetes, natúr, a hús kellemesen fűszerezett, harmonikus, minden idegen íztől mentes.

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Fokhagymakrém leves, vajasgaluskával

fokhagyma

Margarin (sütő)

Vöröshagyma

Burgonya

Liszt

Tojás

Zeller

 

Hentes tokány rizzsel

Sertés lapocka

Sonka

Füstölt szalonna

Csemege uborka

Olaj

Rizs

 


Friss hírek

2024. december 11, szerda

Tájékoztatás: elveszett hatósági bélyegzők

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Pápai Járási Hivatala tájékoztatása

Tovább >

2024. december 4, szerda

Tájékoztatás a dísznövény szaporítóanyag-kísérő okmányról

A dísznövénytermesztőknek vagy forgalmazóknak értékesített dísznövény szaporítóanyag csak olyan tételekben forgalmazható, amely rendelkezik úgynevezett szaporítóanyag-kísérő okmánnyal.

Tovább >