Budapest XX.ker.-130.számú vizsgálat-József Attila Általános Iskola
Budapest XX.ker.-130.számú vizsgálat-József Attila Általános Iskola
130.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
József Attila Általános Iskola (1204 Budapest, Attila út 25.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.03.08. Napi adag: 690 adag/ebéd Főzőkonyha: Pensio Minőségi Közétkeztetés Kft. Ady Endre Bázis konyha (1204 Budapest, Ady út 98.) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Brokkloli krémleves, kölesgolyóval (306g/adag)
Külső megjelenés: |
Fakózöld színű lében sötétebb sárga és zöld színű brokkoli szemcsék, tetején apró világossárga zsírcseppek, alján kevés fekete fűszerszemcse látható. |
Állomány: |
Krémleveshez képest kissé hígabban folyó. A brokkoli rózsa darabok kellően főttek, puhák. |
Illat: |
Brokkoli levesre jellemző, de gyenge, aromaszegény, idegen illattól mentes. |
Íz: |
Összességében gyengén fűszeres, a brokkoli íze kevésbé intenzív, íztelen. |
Rántott csirkemell (10dkg/adag), párolt rizs (20dkg/adag)
Külső megjelenés: |
Aranybarnára sült panírban kb. 1 cm vastagságú, tenyérnyi nagyságú csirkemell. A panírréteg részben elválik a hústól, viszonylag vastag. Törtfehér színű, hosszúkás rizsszemek. Több, könnyen szétnyomható kisebb-nagyobb csomót tartalmaz. Néhány világosbarna szem látható. Felülete zsiradéktól fényes. |
Állomány: |
A hús rugalmasan puha, de száraz, könnyen vágható, nem zsíros, nem mócsingos, jól tisztított. A panír ropogós, néhol kemény. A rizs jól átfőtt, csomókba összeálló, tapadós. |
Illat: |
A hús jellegének megfelelően enyhén olajos, a panír illata intenzív. Jellegzetes, gabona, de enyhén olajos illatú rizs. Idegen illattól mentes. |
Íz: |
A hús íze gyengén érződik, a panír íze dominál. A rizs fűszertelen, ízetlen, kissé olajos íz érződik.. Összességében kevésbé harmonikus, idegen íztől mentes. |
Mongol saláta (47g/adag)
Külső megjelenés: |
Kissé szecskásan aprított fehérkáposzta között néhány narancssárga sárgarépa szelet. Saláta lé nincs. |
Állomány: |
A káposzta és a répa ropogós, kemény, száraz. |
Illat: |
Káposzta illata dominál, enyhén ecetes illatú. |
Íz: |
Káposzta íz dominál, édeskés, gyengén savanykás, ízetlen. Nem harmonikus. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Brokkoli krémleves Fekete őrölt bors Brokkoli (mirelit) Liszt Só, jódozott Burgonya Margarin (Eurocus) Tej 1,5%
Rántott csirkemell Csirkemell filé Liszt Zsemlemorzsa Só, jódozott Étolaj Tojás
Párolt rizsköret Rizs Só, jódozott Étolaj Petrezselyemzöld
|