null Budapest XIII.ker.-119.számú vizsgálat-Madarász Viktor Tagóvoda

Budapest XIII.ker.-119.számú vizsgálat-Madarász Viktor Tagóvoda

Budapest XIII.ker.-119.számú vizsgálat-Madarász Viktor Tagóvoda

119.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

 Madarász Viktor Tagóvoda (1131 Budapest, Madarász Viktor utca 3.)

 

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: daragaluska leves, finomfőzelék baromfi virslivel

 

 

Mintavétel ideje: 2015.11.04.

Napi adag: 146 adag/ebéd

Főzőkonyha: D+M Vendéglátó Kft. (1157 Budapest, Árendás köz 4-6.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 Daragaluska leves (2 dl/adag)

Külső megjelenés:

 

Világos-drapp, opálos lében, sok egyenetlen méretű sárga és fehérrépa, karalábé, apróra szaggatott daragaluska található. A lé alján fekete fűszerszemcsék, tetején zöldfűszer levél darabok és sárga zsiradék cseppek láthatók.

Állomány:

A lé hígan folyó. A zöldségek túlfőttek. A daragaluska egyenetlenül főtt, viszonylag sok szétesett daraszemcsét és kevésbé átfőtt darabokat is tartalmaz.

Illat:

A jellegzetes karalábé, petrezselyem, zöldséges illat mellett a daragaluska illata érezhető. Tiszta, idegen szagtól mentes.

Íz:

Ízében a karalábé és a petrezselyem intenzívebben érezhető. Kevésbé fűszeres, kissé aromaszegény. Tiszta, idegen íztől mentes.

 

Finomfőzelék (2 dl/adag) baromfi virslivel (1 db/adag)

 

Külső megjelenés:

Sárgás-drappos színű, besűrített főzőlében, azonos méretűre aprított sárgarépa és karalábé kocka, elvétve zöldborsó szem, zöldfűszer levél látható. A főtt virsli burkolata téglavörös színű, emészthető bél. Átmérője kb. 1,5 cm.

Metszéslapja világos rózsaszín, homogén húspép. A főzelékben arányaiban kevés a zöldborsó, a sárgarépa jelenléte domináns.

Állomány:

Az alaplé besűrítésének mértéke megfelelő, csomómentes. A zöldségek túlpuhák, szájban szétolvadnak. A borsó héja vastag, nehezen rágható. A virsli kellőképpen átfőtt, roppanósan puha, rágási maradékot nem tartalmaz.

Illat:

A kellemes répa, karalábé illat mellett a konzervborsó szaga érezhető. A virsli kellemesen aromás, enyhén füstölt, főtt húspép illatú. Tiszta, idegen szagtól mentes.

Íz:

A főzelék édeskés, petrezselymes, zöldséges. A virsli kellemesen fűszerezett, füstölt ízű. Együtt fogyasztva harmonikus ízhatású étel.

 

 

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Daragaluska leves

sárgarépa

fehérrépa

zellergumó

karalábé

burgonya

vöröshagyma

fokhagyma

zeller- és petrezselyemzöld

kömény, őrölt

bors, őrölt

tojás

búzadara

olaj

 

Finomfőzelék

zöldborsó

répa

karalábé

petrezselyem

cukor

bors

szódabikarbóna

vaj

liszt

tej

ételízesítő


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >