Budapest XIII.ker.-119.számú vizsgálat-Madarász Viktor Tagóvoda
Budapest XIII.ker.-119.számú vizsgálat-Madarász Viktor Tagóvoda
119.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Madarász Viktor Tagóvoda (1131 Budapest, Madarász Viktor utca 3.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Menü: daragaluska leves, finomfőzelék baromfi virslivel
Mintavétel ideje: 2015.11.04. Napi adag: 146 adag/ebéd Főzőkonyha: D+M Vendéglátó Kft. (1157 Budapest, Árendás köz 4-6.) |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Daragaluska leves (2 dl/adag)
Külső megjelenés: |
Világos-drapp, opálos lében, sok egyenetlen méretű sárga és fehérrépa, karalábé, apróra szaggatott daragaluska található. A lé alján fekete fűszerszemcsék, tetején zöldfűszer levél darabok és sárga zsiradék cseppek láthatók. |
Állomány: |
A lé hígan folyó. A zöldségek túlfőttek. A daragaluska egyenetlenül főtt, viszonylag sok szétesett daraszemcsét és kevésbé átfőtt darabokat is tartalmaz. |
Illat: |
A jellegzetes karalábé, petrezselyem, zöldséges illat mellett a daragaluska illata érezhető. Tiszta, idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Ízében a karalábé és a petrezselyem intenzívebben érezhető. Kevésbé fűszeres, kissé aromaszegény. Tiszta, idegen íztől mentes. |
Finomfőzelék (2 dl/adag) baromfi virslivel (1 db/adag)
Külső megjelenés: |
Sárgás-drappos színű, besűrített főzőlében, azonos méretűre aprított sárgarépa és karalábé kocka, elvétve zöldborsó szem, zöldfűszer levél látható. A főtt virsli burkolata téglavörös színű, emészthető bél. Átmérője kb. 1,5 cm. Metszéslapja világos rózsaszín, homogén húspép. A főzelékben arányaiban kevés a zöldborsó, a sárgarépa jelenléte domináns. |
Állomány: |
Az alaplé besűrítésének mértéke megfelelő, csomómentes. A zöldségek túlpuhák, szájban szétolvadnak. A borsó héja vastag, nehezen rágható. A virsli kellőképpen átfőtt, roppanósan puha, rágási maradékot nem tartalmaz. |
Illat: |
A kellemes répa, karalábé illat mellett a konzervborsó szaga érezhető. A virsli kellemesen aromás, enyhén füstölt, főtt húspép illatú. Tiszta, idegen szagtól mentes. |
Íz: |
A főzelék édeskés, petrezselymes, zöldséges. A virsli kellemesen fűszerezett, füstölt ízű. Együtt fogyasztva harmonikus ízhatású étel. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Daragaluska leves sárgarépa fehérrépa zellergumó karalábé burgonya vöröshagyma fokhagyma zeller- és petrezselyemzöld kömény, őrölt só bors, őrölt tojás búzadara olaj
Finomfőzelék zöldborsó répa karalábé só petrezselyem cukor bors szódabikarbóna vaj liszt tej ételízesítő só |