Budapest XI.ker.-121.számú vizsgálat-Szent Margit Gimnázium
Budapest XI.ker.-121.számú vizsgálat-Szent Margit Gimnázium
121.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Szent Margit Gimnázium (1114 Budapest, Villányi út 5-7.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
átlagos |
ÁTLAG ALATTI |
nem |
Mintavétel ideje: 2015.11.26. Napi adag: 373 adag/ebéd Főzőkonyha: GASTRO-TOM Bt. (1092 Budapest, Bakáts tér 12.) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Palócleves sertésből (300 ml/adag):
Külső megjelenés: |
Fűszerpaprikától narancsos-barnás színű alaplében egyenlő nagyságú (kb. 2cm hosszúságú) zöldbab csíkok, egyenetlen méretű, szabálytalan alakú húskockák és néhány burgonyakocka található. Az alaplé opálos, az alaplében fehér tejfölös-habarás szemcsék, zöldfűszer darabok. Tetején viszonylag sok narancspiros zsírcsepp, alján apró fekete borsszemcsék, pirospaprika fűszerszemcsék láthatóak. A hús kevésbé jól tisztított, egy-két darabon zsíros maradványok találhatóak. |
Állomány: |
Az alaplé megfelelő sűrűségű, csomómentes. A zöldségek jól átfőttek, de a zöldbab fás. A hús átfőtt, de nehezen rágható, inas. |
Illat: |
Harmonikus, jellegzetes illatú, idegen illattól mentes. |
Íz: |
Túlfűszerezett, a só dominál. A habarás íze érezhető, savanykás. Utóízként állott, befülledt, kellemetlen íz érezhető. |
Császármorzsa (300 g/adag)
Külső megjelenés: |
Jellegzetes sárgás-drapp színű morzsa, de néhány sötétebb, kissé égett, összetapadt csomók láthatóak. Császármorzsára nem emlékeztető, búzadarából készült étel. A lekvár barnás-narancsos színű, tiszta. |
Állomány: |
A búzadara megfelelően főtt. Egy-egy összeálló csomó belseje vizes, a különálló morzsaszemek szárazak. A lekvár közepesen hígan folyó. |
Illat: |
Édes, karamellás, de jellegtelen, gyenge illatú. A lekvár illata dominál. A lekvár sárgabarackra emlékeztető, édeskés illatú. Idegen illattól mentes. |
Íz: |
Jellegtelen, íztelen, üres, az édes íz dominál. Kevésbé harmonikus, a sötétebb összetapadt részek égett ízűek, utóízként állott, kellemetlen íz érezhető. A lekvár édesítőszer íze dominál. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Palócleves sertés lapocka tejföl zöldbab, mirelit burgonya hagymakocka étolaj liszt só fokhagyma, mirelit pirospaprika petrezselyem, szárított babérlevél kömény, őrölt feketebors, őrölt
Császármorzsa (gyorsfagyasztott) búzadara víz krisztálycukor tejpor margarin emulgeátor: szójalecitin tartósítószer: kálium-szorbát színezék: bétakarotin étkezési sav: citromsav tojáslé vaníliás cukor konyhasó
Sárgabarack lekvár glükóz-fruktózszörp sárgabarack alma zselésítő anyag: pektinek étkezési sav: citromsav színezék: karotinok, karamell tartósítószer (kálium-szorbát) aroma |