null Budapest- 99. vizsgálat - XVII. kerület - Rákosmenti Csicsergő Óvoda

Budapest- 99. vizsgálat - XVII. kerület - Rákosmenti Csicsergő Óvoda

Budapest- 99. vizsgálat - XVII. kerület - Rákosmenti Csicsergő Óvoda

99. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Rákosmenti Csicsergő Óvoda (1173 Budapest, Kaszáló u. 48.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

ÁTLAGOS

átlag
alatti

nem
megfelelő

Menü: Zöldborsóleves, Pulykapörkölt, Burgonyafőzelék, félbarna kenyér

Mintavétel ideje: 2014. június 18.
Napi adag: 62 adag/ebéd

Főzőkonyha: Pensio minőségi Közétkeztetés Kft. (1103 Budapest, Kőér u. 1-5.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldborsóleves (0,25 l/adag)

Külső megjelenés:

Fűszerpaprikától enyhén színezett, drappos-narancsszínű lében zöldborsó szemek, sárgarépa kockák, különböző méretű, fehér galuskák, zöldfűszer foszlányok. Tetején apró zsírcseppek

Állomány:

A lé hígan folyó, opálos, a zöldségek túlfőttek, a galuska szétmálló.

Illat:

A konzerv borsó illata dominál, kevésbé fűszeres.

Íz:

Gyengén fűszeres, kevésbé aromás, a konzerv borsó íze érződik.

Részletes összetétel:

  • Üveges zöldborsó konzerv
  • vöröshagyma
  • sárgarépa
  • tojás
  • petrezselyemzöld
  • napraforgó étolaj
  • őrölt fűszerpaprika
  • liszt

Pulykapörkölt (0,08 l/adag)

Külső megjelenés:

Narancs piros sűrű szaftban megfelelően tisztított, eltérő méretű húskockák, hagymadarabkák, fűszerszemcsék.

Állomány:

A hús puha, kellően átfőtt, de száraz, „szálas”. A szaft sűrű.

Illat:

Hagymás-paprikás, pörköltre jellemző, kellemes.

Íz:

Kissé sótlan, kevésbé fűszeres, a fűszerpaprika íze érezhető.

Részletes összetétel:

  • Pulykamell filé
  • vöröshagyma
  • só, őrölt fűszerpaprika
  • napraforgó étolaj
  • liszt

Burgonyafőzelék (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Halvány narancs-piros, sűrű főzelék, benne kisebb-nagyobb burgonyakockák.

Állomány:

A főzőlé kellően besűrített, csomómentes, sima, szinte krémes állagú, a krumpli puhára főzött.

Illat:

Savanykás, aromaszegény, jellegtelen.

Íz:

Aroma-és fűszerszegény, sótlan, jellegtelen.

Részletes összetétel:

  • Tisztított burgonya
  • napraforgó étolaj
  • liszt
  • babérlevél
  • őrölt fűszerpaprika
  • joghurt

Félbarna kenyér (1 szelet/adag)

Külső megjelenés:

Fél szelet félbarna kenyér. A bélzet drappos színű, több nagyobb lyuk látható. Teteje aranybarna, a talpa sötétbarnára sült.

Állomány:

A bélzet laza, rugalmas, egyenletesen lazított. A héj visszapuhult.

Illat:

Jellegzetes,de aromaszegény.

Íz:

Jellegzetes,de kevésbé aromás, nem friss.

Részletes összetétel:

  • búzaliszt, rozsliszt
  • víz
  • enzim savanyúságot szabályozó anyag: aszkorbinsav, szójaliszt

Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >