null Budapest- 94. vizsgálat - XVI. kerület - Sashalmi Tanoda Általános Iskola

Budapest- 94. vizsgálat - XVI. kerület - Sashalmi Tanoda Általános Iskola

Budapest- 94. vizsgálat - XVI. kerület - Sashalmi Tanoda Általános Iskola

94. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Sashalmi Tanoda Általános Iskola (1163 Budapest, Metró u. 3-7.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

ÁTLAGOS

átlag
alatti

nem
megfelelő

Menü: Húsos zöldbableves, Darás metélt barackízzel, porcukorral, félbarna kenyér

Mintavétel ideje: 2014. május 28.
Napi adag: 356 adag/ebéd

Főzőkonyha: Junior Vendéglátó Zrt. (1144 Budapest, Csertó u. 5-9.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Húsos zöldbableves (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Fűszerpaprikától enyhén színezett, barnás színű híg, opálos lében, 2 db nagyobb méretű, nem kellő gondossággal tisztított húsdarab, sárgahüvelyű zöldbab, sárga és fehérrépa, galuska látható. Alján fűszerszemcsék, tetején zöldfűszer levelek és narancs-piros zsírcseppek. 

Állomány:

A lé hígan folyó, a hús kissé mócsingos, rugalmasan puha. A zöldségek és a tészta kellően megfőttek.

Illat:

Enyhén savanykás, kevésbé fűszeres, kissé zsírszagú.

Íz:

Kellően sós, tartalmas leves, kissé fűszer és aromaszegény.

Részletes összetétel:

  • Gyorsfagyasztott sárgarépa
  • petrezselyemgyökér
  • gyorsfagyasztott sárgahüvelyű zöldbab
  • sertés lapocka
  • napraforgó étolaj
  • vöröshagyma
  • só, bors, őrölt fűszerpaprika
  • petrezselyemzöld
  • galuska (búzaliszt, tojás, margarin, só)

Darás metélt (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Eltérő hosszúságú metélt tészta, barnás-drapp színűre pirított darával elkeverve. A dara eloszlása nem egyenletes, néhány apró csomó látható, több tésztaszál összetapadt

Állomány:

A pirított dara kellően puha, a tészta nem egyenletes állományú. Többségében kissé túlfőtt, néhány szál kevésbé rugalmas, keményebb állagú.

Illat:

A pirított dara szaga mellett érezhető a tiszta gabona illat.

Íz:

Nem túl sós, a jellegzetes főtt tészta íz mellett, a dara kellemes, pirított íze érvényesül.

Részletes összetétel:

Metélt tészta (búzaliszt, tojás, víz, só) 

Barack íz (0,03 kg/adag)

Külső megjelenés:

Barnás-narancsos színű, zselés állományú, fényes, egy nagyobb, több kisebb csomóba összeálló barack íz. 

Állomány:

Homogén, kocsonyaszerű, zselés, könnyen szétnyomható csomókkal.

Illat:

Kellemes, savanykás barack illat. Harmonikus, aromás.

Íz:

Túlzottan édes, enyhén savanykás. Nem teljesen harmonikus.

Részletes összetétel:

  • Sárgabarack
  • cukor
  • pektin
  • savanyúságot szabályozó anyag: citromsav 

Porcukor (0,01 kg/adag)

Külső megjelenés:

Hófehér színű, por állagú, néhány kisebb csomót tartalmaz.

Állomány:

Száraz, porszerű. A csomók ujjak között könnyen szétnyomhatók.

Illat:

Tiszta, jellegzetes, idegen szagtól mentes.

Íz:

Édes, tiszta, idegen íztől mentes.

Félbarna kenyér (1 szelet/adag)

Külső megjelenés:

Vekni formájú termékből vágott, 2 db fél szelet kenyér. Héja egyenletesen arany barnára sült. Bélzete drappos-barna.

Állomány:

Laza, rugalmas, jól átsült.

Illat:

Enyhén savanykás, kellemes, aromás, tiszta.

Íz:

Kellemes, aromás, kissé savanykás, minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • Búzaliszt
  • víz
  • savanyúságot szabályozó anyag: ecetsav
  • térfogatnövelőszer: aszkorbinsav, emulgeálószer:zsírsavak mono- és digliceridjei

Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >