null Budapest- 84. vizsgálat - X. kerület - Kőbányai Janikovszky Éva Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

Budapest- 84. vizsgálat - X. kerület - Kőbányai Janikovszky Éva Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

Budapest- 84. vizsgálat - X. kerület - Kőbányai Janikovszky Éva Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

84. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Kőbányai Janikovszky Éva Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola (1101 Budapest, Üllői út 118.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

Menü: Dubary krémleves, Pirított kenyérkocka, Zöldbabos karottás rizs, Rántott halfilé

Mintavétel ideje: 2014. január 28.
Napi adag: 225 adag/ebéd

Főzőkonyha: Pensio Minőségi Közétkeztetés Kft. Mechanika Konyha
(X. kerület Budapest, Fehér út 10.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Dubary krémleves (0,2 l/adag)

Külső megjelenés:

Drappos-barna, viszonylag híg lében sárga és fehérrépa foszlányok, néhány apró fehér csomó látható. Alján kevés fűszerszemcse.

Állomány:

Kevésbé sűrű állagú, hígan krémszerű, sima, selymes. A zöldségdarabkák ropogósak.

Illat:

Kellemes, karfiolos, gyengén aromás, kevésbé fűszeres.

Íz:

Nem túl sós, enyhén fűszeres. A karfiol íze jól érvényesül. Harmonikus ízhatású.

Részletes összetétel:

  • gyorsfagyasztott karfiol
  • gyorsfagyasztott petrezselyemgyökér kocka
  • gyorsfagyasztott sárgarépa kocka
  • gyorsfagyasztott vöröshagyma
  • étolaj
  • liszt
  • szerecsendió
  • tej (1,5 % zsírtartalmú)
  • tejszín

Zöldbabos karottás rizs (0,26 kg/adag)

Külső megjelenés:

Fehér színű hosszúszemű rizs, sárgarépa kockák, sárgahüvelyű zöldbab petrezselyem zölddel tarkítva. Több kisebb-nagyobb összeálló csomót tartalmaz.

Állomány:

A rizs szinte pergős, puha. A zöldségek kissé túlfőttek. A csomók könnyen szétnyomhatók.

Illat:

Kevésbé jellegzetes, gyengén fűszeres, tiszta.

Íz:

Kevésbé aromás, gyengén sós. Minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • sárgarépa
  • gyorsfagyasztott sárgahüvelyű zöldbab
  • rizs
  • étolaj

Rántott halfilé (1 darab/adag)

Külső megjelenés:

Háromszög alakú, aranybarnára sült, viszonylag vastag panírrétegben, szürkésfehér halhús. A halszelet közel egyenletes vastagságú, kb. 7 mm burkolat nélkül.

Állomány:

A panírréteg kissé elpuhult, szívós, olajos tapintású. A halhús kellően átsült, rugalmasan puha, szálkamentes.

Illat:

Kissé olajszagú, a hal illata jellegzetes, nem túl intenzív.

Íz:

Rántott halra jellemző, nem túl erőteljes halízű. A vastag panírréteg ront az ízérzeten. Kevésbé harmonikus.

Részletes összetétel:

  • gyorsfagyasztott tengeri halfilé
  • étolaj
  • liszt
  • tej (1,5 % zsírtartalmú)
  • tojás
  • zsemlemorzsa

Pirított kenyérkocka (0,01 kg/adag)

Külső megjelenés:

Közel azonos méretű, eltérő színárnyalatú pirított kenyérkockák. Nagyságuk kb. 1cm. Zömében világos barna, néhány sötétebbre pirult. Felületük száraz tapintású.

Állomány:

Teljesen száraz, zsírtalan, ropogós.

Illat:

Pirított kenyérre jellemző, tiszta.

Íz:

Jellegzetes pirított kenyér íze van, tiszta.

Részletes összetétel:

félbarna kenyér (búzaliszt, rozsliszt, élesztő, térfogatnövelő szer)


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >