Budapest- 83. vizsgálat - II. kerület - Than Károly Szakközépiskola
Budapest- 83. vizsgálat - II. kerület - Than Károly Szakközépiskola
83. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Than Károly Szakközépiskola (1023 Budapest, Lajos u. 1-5.)
A menü minősítése:
kiválóan |
átlag |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
|
Menü: Gombócleves, Római rakott penne Mintavétel ideje: 2014. január 28. Főzőkonyha: Soreca Kft. |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Gombócleves (0,4 l/adag)
Külső megjelenés: |
Narancspirosas-barnás színű lében, kb.2 cm átmérőjű, zöldfűszerrel tarkított világos-drapp gombócok. Közel azonos méretűre aprított sárgarépa, fehérrépa, gomba, karalábé darabkák. Hagymafoszlányok és zöldfűszer levélkék. Alján fűszerszemcsék, tetején apró zsírcseppek. Tetszetős. |
Állomány: |
A lé viszonylag hígan folyó. A zöldségek puhák, de nem túlfőzöttek. A gombóc kissé sűrű, kevésbé rugalmas. |
Illat: |
Kellemesen fűszeres, aromás, intenzív illat. |
Íz: |
Nem túl sós, erősen fűszeres, enyhén savanykás, aromás. Összhatásában harmonikus, ízletes, tartalmas leves. |
Részletes összetétel: |
|
Római rakott penne (1 darab kocka/adag)
Külső megjelenés: |
Közel téglalap alakúra vágott, 4 cm hosszúságú penne tészta, vöröses-barna darált húsos raguval. Tetejét részben, kissé pirult reszelt sajt fedi. Sok fűszerszemcse és 1db babérlevél látható. |
Állomány: |
A tészta kissé túlfőtt, néhol töredezett. A ragu sűrű, a húsdarabkák rugalmasan puhák. A sajt olvadt, lágy. |
Illat: |
Intenzíven fűszeres, paradicsomos, savanykás illat. |
Íz: |
Intenzíven fűszeres, savanykás, édeskés, kevésbé sós. Kevésbé harmonikus ízhatású. |
Részletes összetétel: |
|