null Budapest- 82. vizsgálat - XIV. kerület - Rózsavár Óvoda

Budapest- 82. vizsgálat - XIV. kerület - Rózsavár Óvoda

Budapest- 82. vizsgálat - XIV. kerület - Rózsavár Óvoda

82. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Rózsavár Óvoda  (1141 Budapest, Rózsavölgyi tér 4.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

átlagos

ÁTLAG
ALATTI

nem
megfelelő

Menü:Erőleves, Kelkáposzta-főzelék, Vagdalt

Mintavétel ideje: 2014. február 5.
Napi adag: 112 adag/ebéd

Főzőkonyha:

SODEXO Magyarország Kft

Kós Károly Diákétterem (1149 Budapest, Mogyoródi u. 19-21.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Erőleves (0,2 l/adag)

Külső megjelenés:

Halványsárga színű, hígan folyó lében sok gépi cérnametélt tészta, különböző méretű karalábé, fehérrépa hasábok, sárgarépa foszlányok, fűszerlevélkék. Alján fűszerszemcsék, tetején apró zsírcseppek. Elnevezésével nem harmonizál, daragaluskát nem tartalmaz.

Állomány:

A lé híg, tükrösen tiszta. A tészta és a zöldségek túlzottan puhák.

Illat:

Gyenge, csak az ételízesítő illata érződik.

Íz:

Gyenge ízű, üres, jellegtelen, kevésbé sós. Aromaszegény, nem harmonikus.

Részletes összetétel:

  • gyorsfagyasztott húsleves zöldség,
  • sertés csont,
  • vöröshagyma,
  • só,
  • napraforgó étolaj,
  • bors,
  • petrezselyem gyökér,
  • karalábé,
  • sárgarépa,
  • zeller

 

Kelkáposzta-főzelék (0,2 l/adag)

Külső megjelenés:

Drappos-barna sűrű főzelék. Eltérő méretű burgonya kockák, viszonylag kevés durvára aprított kelkáposzta, fűszerlevélkék és fűszerszemcsék.

Állomány:

A megszokottnál erősebben sűrített főzelékalap. A burgonya puha, a kelkáposzta a vastagabb levélrészeknél kissé roppanós.

Illat:

A bors és fűszerillat mellett a kelkáposzta jellegzetes illata kevéssé érezhető.

Íz:

Kevésbé harmonikus, borsos, fűszeres. A sűrítő anyag íze erősebben érezhető a kelkáposzta ízénél.

Részletes összetétel:

  • Kelkáposzta,
  • burgonya,
  • liszt,
  • napraforgó étolaj,
  • vöröshagyma,
  • só,
  • fokhagymakrém,
  • fűszerpaprika,
  • köménymag,
  • bors,
  • majoranna,
  • 4 tojásos száraztészta (búzaliszt, tojás, víz)

Vagdalt (0,25 kg/adag)

Külső megjelenés:

Közel korong alakú, kb. 7 cm átmérőjű, 2,5 cm magasságú termék. Kívül sötétbarnára sült, belseje fűszerpaprikától színezett pirosas- barnás árnyalatú.

Állomány:

Kérge szárazabb, belül puha, tömör, homogén massza. A vágási felületen vagdalthúsra jellemző mozaikos elrendeződés nem látható.

Illat:

Enyhe fűszerpaprika, olaj és sült kenyér illata érezhető. Vagdaltra kevésbé jellemző.

Íz:

Jellegtelen, fűszertelen, aromaszegény, a paprika és a kenyér íze dominál. Hús íze nem érezhető.

Részletes összetétel:

  • sertés comb,
  • tojás,
  • kenyér,
  • napraforgó étolaj,
  • vöröshagyma,
  • só,
  • fokhagymakrém,
  • fűszerpaprika,
  • bors,
  • zsemle,
  • gomba,
  • pulykacomb filé

Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >