null Budapest- 77. vizsgálat - XVI. kerület - Sashalmi Tanoda Általános Iskola

Budapest- 77. vizsgálat - XVI. kerület - Sashalmi Tanoda Általános Iskola

Budapest- 77. vizsgálat - XVI. kerület - Sashalmi Tanoda Általános Iskola

77. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Sashalmi Tanoda Általános Iskola (1163 Budapest, Metró u. 3-7.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem megfelelő

Menü:
Parajfőzelék, Főtt tojás, Pudingos levél, Félbarna kenyér, Alma

Mintavétel ideje: 2013. november 18.
Napi adag: 404 adag/ebéd

Főzőkonyha:
Junior Vendéglátó Zrt.
(1144 Budapest, Csertó u. 5-9.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Parajfőzelék (3 dl/adag)

Külső megjelenés:

Parajfőzelékhez képest fakó, olajzöld színű, sűrű, fényes főzelék. A spenótlevél foszlányok felismerhetőek. Kevés apró, sárga zsiradékcsepp látható.

Állomány:

Kellően sűrű, csomómentes, főzeléknek megfelelő állományú.

Illat:

Enyhén fokhagymás, kellemes.

Íz:

Jellegzetes, kellemesen sós, gyengén fokhagymás, harmonikus.

Részletes összetétel:

  • gyorsfagyasztott paraj,
  • napraforgó étolaj,
  • búzaliszt,
  • só,
  • feketebors,
  • fokhagyma,
  • tej (2,8 % zsírtartalmú)

Főtt tojás (1 db/adag)

Külső megjelenés:

1 db ép, egész, héj nélküli, keményre főtt tojás.

Állomány:

A fehér és a sárga rész is kellően keményre főzött.

Illat:

Főtt tojásra jellemző, tiszta, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, idegen íztől mentes.

Pudingos levél (1 db/adag)

Külső megjelenés:

1 db aranybarnára sült, kb. 8x10 cm-es, tetején rácsos mintázatú termék. Közel egyenletesen formázott, az alja tiszta, a sárga színű töltelék helyenként kilátszik.

Állomány:

Puha, rugalmas bélzet, a puding krémszerű, de nem folyik.

Illat:

Enyhén vaníliás, édeskés, tiszta.

Íz:

Édeskés, kellemesen vaníliás.

Részletes összetétel:

  • búzaliszt,
  • margarin,
  • élesztő,
  • cukor,
  • tojás,
  • só,
  • kukoricakeményítő,
  • tej,
  • vanília aroma,
  • vanília kivonat

Félbarna kenyér (1 szelet/adag)

Külső megjelenés:

1 db, fél szelet, kb. 1 cm vastagságú kenyérdarab. Héja világosbarnára sült, a bélzet drappos-szürkés.

Állomány:

Puha, rugalmas, egyenletesen lazított bélzet, jól átsült. Néhány légüreget tartalmaz.

Illat:

Enyhén élesztőszagú, savanykás. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Félbarna kenyérre jellemző, kissé aromaszegény. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • búzaliszt
  • rozsliszt
  • víz
  • élesztő

Alma (1 db/adag)

Külső megjelenés:

1 db élénkzöld színű, kb. 7 cm átmérőjű, ép, sérüléstől, ütődéstől mentes alma. Tetszetős.

Állomány:

Harsogóan friss, ropogós, lédús.

Illat:

Enyhén savanykás, aromás, tiszta, kellemes.

Íz:

Savanykás, édeskés, kellemes, üdítően zamatos alma.


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >