null Budapest- 70. vizsgálat - XIV. kerület - Széchenyi István Általános Iskola

Budapest- 70. vizsgálat - XIV. kerület - Széchenyi István Általános Iskola

Budapest- 70. vizsgálat - XIV. kerület - Széchenyi István Általános Iskola

70. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Széchenyi István Általános Iskola(1147 Budapest, Telepes u. 32)

.A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag
feletti

ÁTLAGOS

átlag
alatti

nem
megfelelő

Menü: Palócleves, Darázsmetélt, Szilva-szőlő lekvár

Mintavétel ideje: 2013. szeptember 25.

Napi adag: 289 adag/ebéd

Főzőkonyha: Sodexo Magyarország Kft. Kós Károly Diákétterem Főzőkonyha – 1149 Budapest, Mogyoródi u. 19-21.


Részletes érzékszervi minősítés:

Palócleves (3 dl/adag)

Külső megjelenés:

Drappos sárga lében közel azonos méretűre kockázott burgonya, eltérő méretű húskockák, kisebb sárgarépa és fehérrépa darabok, 2-3 cm-re vágott zöldbab, babérlevél. Tetején narancsszínű zsírcseppek és fehér tejfölpöttyök.

Állomány:

A lé hígan folyó, zavaros, a zöldbab egy része fás, a zöldségek puhák, a hús rugalmas, kellően átfőtt.

Illat:

Jellegzetes, savanykás, a babér illata érződik.

Íz:

Jellegének megfelelő, enyhén savanykás, kellően sós, fűszeres.

Részletes összetétel:

  • Sertés lapocka
  • pulykacomb filé
  • sertés comb
  • sárgahüvelyű zöldbab
  • gyorsfagyasztott húsleves zöldség
  • vöröshagyma
  • burgonya
  • tojás
  • liszt
  • tejföl
  • napraforgó étolaj
  • fűszerpaprika
  • fokhagymakrém
  • babérlevél
  • őrölt bors
  • köménymag

Darázsmetélt (3 dl/adag)

Külső megjelenés:

Halvány drapp színű, kevésbé jól pirított darába forgatott sárgás drapp szélesmetélt tészta.

Állomány:

A tészta rugalmas, nem szétfőtt, a dara puha.

Illat:

Nem teljesen tiszta, a zsiradék szaga érződik.

Íz:

Kissé ízetlen sótlan.

Részletes összetétel:

  • 4 tojásos száraztészta
  • búzadara
  • napraforgó étolaj

Szilva - szőlő lekvár (0,02 kg/adag)

Külső megjelenés:

Fényes, sötét vörösbarna színű lekvár, benne szilva és szilvahéj darabok, valamint mazsola.

Állomány:

Sűrűn folyó, „cseppenős.”

Illat:

Kellemes, tiszta, szilvalekvárra jellemző.

Íz:

Túl édes, kevésbé aromás, a szilva íz kevésbé érződik.

Részletes összetétel:

  • szilva
  • szőlő
  • cukor
  • pektin

Friss hírek

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >