Budapest-7. vizsgálat - II. kerület - Plum Pudding Óvoda
Budapest-7. vizsgálat - II. kerület - Plum Pudding Óvoda
7. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Plum Pudding Óvoda (1022 Budapest, Herman Ottó u. 22.)
A menü minősítése:
kiválóan |
átlag |
ÁTLAGOS |
átlag |
nem |
Menü: Karfiolleves, panírozott halrudak, barna rizs, tartásmártás Mintavétel ideje: 2013. január 23. Főzőkonyha: BAÁR-MADAS Református Gimnázium Általános Iskola |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Karfiolleves (0,25 l/adag)
Külső megjelenés: |
Pirospaprikától színezett világos narancsszínű opálos lében kisebb-nagyobb karfiolrózsák, valamint piros és zöld aprított fűszerek, tetején sok apró zsírcsepp. |
Állomány: |
Kissé sűrűn folyó lé, a karfiol kellően puha. |
Illat: |
Rántás illata dominál, de tiszta. |
Íz: |
Enyhén sós, az elnevezésre kevésbé jellemző, de kellemes ízű, tiszta. |
Részletes összetétel: |
|
Panírozott halrudak (2 db/adag)
Külső megjelenés: |
2 db, 8x2x1 cm-es aranybarnára sült panírozott halrúd. A panírréteg túl vastag, elválik a haltól. A hal szürkés-fehér színű, a panírréteghez viszonyítva túl vékony. |
Állomány: |
A panír kemény, nem ropogós. A hal puha, széteső. |
Illat: |
Intenzíven halszagú. |
Íz: |
Jellegtelen. A panír íze dominál, a hal íze alig érezhető. |
Részletes összetétel: |
|
Barna rizs (0,16 kg/adag)
Külső megjelenés: |
Kevert színelosztású, drapp és fehér színű, kisebb-nagyobb csomókba összeálló, eltérő alakú rizsszemek. |
Állomány: |
A barnarizs gumiszerűen rugalmas, a fehérrizs túlfőtt, töredezett. |
Illat: |
Jellegének megfelelően gabonaillatú, tiszta. |
Íz: |
Jellegének megfelelő, enyhén sós, tiszta. |
Részletes összetétel: |
|
Tartásmártás (0,15 l/adag)
Külső megjelenés: |
Szürkésfehér színű mártás, apró fekete fűszerszemcsékkel. |
Állomány: |
Jellegéhez képest hígan folyó, nem kellően sűrű. |
Illat: |
Savanykás, nem kellően harmonikus. |
Íz: |
Savanyú-édes, napraforgóolaj íze érezhető. Nem kellően harmonikus. |
Részletes összetétel: |
|