null Budapest-7. vizsgálat - II. kerület - Plum Pudding Óvoda

Budapest-7. vizsgálat - II. kerület - Plum Pudding Óvoda

Budapest-7. vizsgálat - II. kerület - Plum Pudding Óvoda

7. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Plum Pudding Óvoda (1022 Budapest, Herman Ottó u. 22.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

ÁTLAGOS

átlag
alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Karfiolleves, panírozott halrudak, barna rizs, tartásmártás

Mintavétel ideje: 2013. január 23.
Napi adag: 20 adag ebéd

Főzőkonyha: BAÁR-MADAS Református Gimnázium Általános Iskola
(Budapest II. Ker., Lorántffy Zsuzsanna u. 3.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Karfiolleves (0,25 l/adag)

Külső megjelenés:

Pirospaprikától színezett világos narancsszínű opálos lében kisebb-nagyobb karfiolrózsák, valamint piros és zöld aprított fűszerek, tetején sok apró zsírcsepp.

Állomány:

Kissé sűrűn folyó lé, a karfiol kellően puha.

Illat:

Rántás illata dominál, de tiszta.

Íz:

Enyhén sós, az elnevezésre kevésbé jellemző, de kellemes ízű, tiszta.

Részletes összetétel:

  • Karfiol (mirelit)
  • Vöröshagyma
  • Fokhagyma
  • Petrezselyemzöld
  • Liszt
  • Olaj
  • Lecsó
  • Fűszerpaprika
  • Só mentes delikát

 

Panírozott halrudak (2 db/adag)

Külső megjelenés:

2 db, 8x2x1 cm-es aranybarnára sült panírozott halrúd. A panírréteg túl vastag, elválik a haltól. A hal szürkés-fehér színű, a panírréteghez viszonyítva túl vékony.

Állomány:

A panír kemény, nem ropogós. A hal puha, széteső.

Illat:

Intenzíven halszagú.

Íz:

Jellegtelen. A panír íze dominál, a hal íze alig érezhető.

Részletes összetétel:

  • Panírozott halrudak alaszkai tőkehalból
  • Elősütött, gyorsfagyasztott
  • Összetevők: alaszkai tőkehal filé 53%, panírmorzsa (búzaliszt, víz, élesztő, só, fűszerek), víz, növényi olaj, búzaliszt, burgonya, keményítő, só.

 

Barna rizs (0,16 kg/adag)

Külső megjelenés:

Kevert színelosztású, drapp és fehér színű, kisebb-nagyobb csomókba összeálló, eltérő alakú rizsszemek.

Állomány:

A barnarizs gumiszerűen rugalmas, a fehérrizs túlfőtt, töredezett.

Illat:

Jellegének megfelelően gabonaillatú, tiszta.

Íz:

Jellegének megfelelő, enyhén sós, tiszta.

Részletes összetétel:

  • Barnarizs
  • Vöröshagyma

 

Tartásmártás (0,15 l/adag)

Külső megjelenés:

Szürkésfehér színű mártás, apró fekete fűszerszemcsékkel.

Állomány:

Jellegéhez képest hígan folyó, nem kellően sűrű.

Illat:

Savanykás, nem kellően harmonikus.

Íz:

Savanyú-édes, napraforgóolaj íze érezhető. Nem kellően harmonikus.

Részletes összetétel:

  • Majonéz - Összetevők: Növényi olaj, víz 29%, cukor, ecet mustár, mustármag, só, kukoricakeményítő, tejsav, tojáspor, antioxidáns (EDTA), színezék, zsiradék: 53%, Glutént tartalmaz.
  • Tejföl
  • Citromlé
  • Bors (őrölt)

Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >