Budapest- 53. vizsgálat - I. kerület - Toldy Ferenc Gimnázium
Budapest- 53. vizsgálat - I. kerület - Toldy Ferenc Gimnázium
53. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Toldy Ferenc Gimnázium (Budapest Toldy Ferenc utca 9.)
A menü minősítése:
kiválóan |
átlag |
ÁTLAGOS |
átlag |
nem |
|
Menü: Zöldségleves, paradicsomos káposzta, sült kolbász Mintavétel ideje: 2013. április 08. Főzőkonyha: S.P. Food Master Kft. |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Zöldségleves (0,4 l/adag)
Külső megjelenés: |
Zöldessárga opálos lében apró sárga-és fehérrépa kockák, zöldborsó szemek, közepes méretű galuskák, fekete bors- és piros paprikaszemcsék, valamint zöldfűszerfoszlányok. tetején narancsszínű zsírcseppek. |
Állomány: |
A lé hígan folyó, zavaros, a galuska rugalmas, a zöldségek puhák, de nem szétfőttek. |
Illat: |
Jellegének megfelelő, de kissé gyenge. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Kissé sós, borsos, csípős, de kellemes, aromás, tiszta. Minden idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
Az adatok bekérése folyamatban. |
Paradicsomos káposzta (0,4 l/adag)
Külső megjelenés: |
Téglapiros sűrű mártásban durvára aprított káposzta csíkok, illetve darabok. |
Állomány: |
A káposzta megfelelően puha, de nem túlfőtt. A főzőlé kellően besűrített, csomómentes. |
Illat: |
Savanykás, paradicsomos, kevésbé fűszeres. |
Íz: |
Sós- savanyú-édeskés. Kevésbé fűszeres, kevésbé harmonikus. |
Részletes összetétel: |
Az adatok bekérése folyamatban. |
Sült kolbász (1 db/adag)
Külső megjelenés: |
8 cm hosszú, 3 cm átmérőjű, közel egyenletes vastagságú, barnásvörös színű, rúd alakú húskészítmény. |
Állomány: |
A metszéslapon az élénkvörös színű húspépbe sok szalonna és índarabka van beágyazódva. Állománya kissé puha, kevésbé rugalmas, de szaftos, lédús. |
Illat: |
Enyhén füstölt, fűszeres. |
Íz: |
Aromás, jól fűszerezett, enyhén sós. A sok szalonnától kissé zsíros érzetű. |
Részletes összetétel: |
Az adatok bekérése folyamatban. |