null Budapest- 5. vizsgálat - XIII. kerület - Hunyadi Mátyás Általános Iskola

Budapest- 5. vizsgálat - XIII. kerület - Hunyadi Mátyás Általános Iskola

Budapest- 5. vizsgálat - XIII. kerület - Hunyadi Mátyás Általános Iskola

5. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Hunyadi Mátyás Általános Iskola (1138 Budapest, Karikás Frigyes u. 3.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

ÁTLAGOS

átlag
alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Tavaszi leves, gyümölcs mártás, főtt hús, ½ burgonya

Mintavétel ideje: 2013. január 22.
Napi adag: 338 adag ebéd

Főzőkonyha: Kinder F. és K. Vendéglátó Kft.
(Budapest XIII. Ker., Karikás F. u. 3.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Tavaszi leves (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Aranysárga, áttetsző lé, apró, sárga zsírcseppekkel a tetején. Benne kisebb-nagyobb karfiolrózsák, zöldbab darabok, sárgarépa hasábok, fehérrépa- és karalábé kockák, kagylótészta, valamint apróra vágott zöldfűszerek.

Állomány:

A lé tiszta, átlátszó, a zöldségek és a tészta puha, túlfőtt.

Illat:

Kellemes, tiszta, idegen szagtól mentes.

Íz:

Kevésbé ízletes, kissé sótlan, jellegtelen.

Részletes összetétel:

  • Sertéscomb
  • Mirelit húsleves zöldség
  • Mirelit zöldbab
  • Mirelit karfiol
  • Étolaj
  • Ételízesítő - só, cukor, ízfokozó (Nátrium Glutornát), szőlőcukor, szárított zöldségfélék változó arányban (sárgarépa, petrezselyemlevél, petrezselyemgyökér, vöröshagyma), kurkuma, gyömbér, élelmiszerszínezék (kurkumin)
  • Tisztított vöröshagyma
  • Kis kocka tészta
  • Petrezselyemzöld
  • Csemege paprika

 

Gyümölcsmártás, ½ adag főtt burgonya (0,15 l/adag gyümölcsmártás + 0,12 kg/adag burgonya)

Külső megjelenés:

Fakórózsaszínű mártásban magozott meggy, almakockák és szilvadarabkák, különböző méretűre vágott burgonyahasábokkal körítve.

Állomány:

A mártás megfelelő sűrűségű, csomómentes. A burgonya és a gyümölcsök puhák.

Illat:

Fahéjas, gyümölcsös, tiszta.

Íz:

Jellegtelen, aromaszegény, se nem sós, se nem édes.

Részletes összetétel:

  • Mirelit alma
  • Mirelit szilva
  • Mirelit meggy magnélküli
  • Kristálycukor
  • Fahéj
  • Szegfűszeg
  • Málnaszörp - (cukor, málnalé 33% m/m  sűrítményből, ivóvíz, étkezési sav, citromsav, színező anyagok: bodzalé sűrítmény, szőlőlé sűrítmény, aroma, tartósítószer: Kálium- szorbát)
  • Tejföl 20%
  • Tej 2,8%
  • Búzaliszt
  • Tisztított burgonya

 

Főtt hús (1 db/adag)

Külső megjelenés:

1 db egyenetlen vastagságú – egyik végén nagyon vastag – drapp színű főtt hússzelet.

Állomány:

Száraz, szálkás, rágós.

Illat:

Jellegének megfelelő, tiszta.

Íz:

Jellegének megfelelő, tiszta.


Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. április 30, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.04.30.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >