Budapest- 5. vizsgálat - XIII. kerület - Hunyadi Mátyás Általános Iskola
Budapest- 5. vizsgálat - XIII. kerület - Hunyadi Mátyás Általános Iskola
5. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Hunyadi Mátyás Általános Iskola (1138 Budapest, Karikás Frigyes u. 3.)
A menü minősítése:
kiválóan |
átlag |
ÁTLAGOS |
átlag |
nem |
Menü: Tavaszi leves, gyümölcs mártás, főtt hús, ½ burgonya Mintavétel ideje: 2013. január 22. Főzőkonyha: Kinder F. és K. Vendéglátó Kft. |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Tavaszi leves (0,3 l/adag)
Külső megjelenés: |
Aranysárga, áttetsző lé, apró, sárga zsírcseppekkel a tetején. Benne kisebb-nagyobb karfiolrózsák, zöldbab darabok, sárgarépa hasábok, fehérrépa- és karalábé kockák, kagylótészta, valamint apróra vágott zöldfűszerek. |
Állomány: |
A lé tiszta, átlátszó, a zöldségek és a tészta puha, túlfőtt. |
Illat: |
Kellemes, tiszta, idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Kevésbé ízletes, kissé sótlan, jellegtelen. |
Részletes összetétel: |
|
Gyümölcsmártás, ½ adag főtt burgonya (0,15 l/adag gyümölcsmártás + 0,12 kg/adag burgonya)
Külső megjelenés: |
Fakórózsaszínű mártásban magozott meggy, almakockák és szilvadarabkák, különböző méretűre vágott burgonyahasábokkal körítve. |
Állomány: |
A mártás megfelelő sűrűségű, csomómentes. A burgonya és a gyümölcsök puhák. |
Illat: |
Fahéjas, gyümölcsös, tiszta. |
Íz: |
Jellegtelen, aromaszegény, se nem sós, se nem édes. |
Részletes összetétel: |
|
Főtt hús (1 db/adag)
Külső megjelenés: |
1 db egyenetlen vastagságú – egyik végén nagyon vastag – drapp színű főtt hússzelet. |
Állomány: |
Száraz, szálkás, rágós. |
Illat: |
Jellegének megfelelő, tiszta. |
Íz: |
Jellegének megfelelő, tiszta. |