null Budapest- 47. vizsgálat - XXII. kerület - Egyesített Óvodák Bartók Tagóvoda

Budapest- 47. vizsgálat - XXII. kerület - Egyesített Óvodák Bartók Tagóvoda

Budapest- 47. vizsgálat - XXII. kerület - Egyesített Óvodák Bartók Tagóvoda

47. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Budapest XXII. kerületi Egyesített Óvodák Bartók Tagóvoda

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

átlagos

ÁTLAG
ALATTI

nem
megfelelő

Menü: Lebbencsleves, sóskamártás, fél adag főtt burgonya, vagdalt

Mintavétel ideje: 2013. március 19.
Napi adag: 154 adag/ebéd

Főzőkonyha: Pensio Minőségi Közétkeztetés Kft. NATO bázis konyha
(Nagykovácsi, Nagykovácsi út 3.) 

Részletes érzékszervi minősítés:

Lebbencsleves (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Pirospaprikával színezett világos barnás drapp lében különböző méretű sárga- és fehérrépa kockák, krumplidarabok, pici szalonna darabka, pirított és kevésbé pirított fodros nagykocka tészta, zöldfűszer foszlányok. tetején narancssárga zsírcseppek.

Állomány:

A tészta rugalmas, a zöldségek túl puhák, a lé hígan folyó.

Illat:

Jellegének megfelelő, de kissé gyenge.

Íz:

Kevésbé fűszeres, kissé aromaszegény, nem kellően harmonikus.

Részletes összetétel:

Az adatok bekérése folyamatban.

Sóskamártás (0,2 l/adag)

Külső megjelenés:

Fakózöld mártásban sötétebb zöld sóskalevél darabkák, néhány fehér pöttyel. tetején világossárga zsírcseppek.

Állomány:

Kevésbé sűrű, kissé hígabban folyó, csomómentes.

Illat:

A sóska illata enyhén érződik, de gyenge, kevésbé harmonikus.

Íz:

Túl édes, a sóska íze alig felismerhető, nem kellemes, nem harmonikus.

Részletes összetétel:

Az adatok bekérése folyamatban.

Fél adag főtt burgonya (0,10 kg/adag)

Külső megjelenés:

Sárga színű, viszonylag azonos méretűre vágott burgonyakockák. néhány szétmállott.

Állomány:

Kellően puha, átfőtt, kissé széteső.

Illat:

Jellegzetes, főtt burgonyaillat.

Íz:

Termékre jellemző, kellően sós.

Részletes összetétel:

Az adatok bekérése folyamatban.

Vagdalt (1 db/adag)

Külső megjelenés:

1 db ovális alakú, kb. 2 cm vastag, egybesült fasírtszelet. Kívül barnára sült, a metszéslap barnáspiros. Mócsingdarabkák és paprikaszemcsék is láthatók.

Állomány:

Puha, pépes és durvára darált részek váltakoznak. Mócsingos, rágási maradék van.

Illat:

Jellegzetes, fűszeres, hagymás, kellemes.

Íz:

Kenyéríz dominál, fűszeres, kissé sós, nem kellően harmonikus.

Részletes összetétel:

Az adatok bekérése folyamatban.


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >